Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος ονειρεύεται … αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργία


Τα ακούσαμε όλα και τα είδαμε όλα από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα του με αρχηγό τον ίδιο να διεκδικήσει… αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές.

Τελικά οι άνθρωποι είναι για γέλια κι όχι για κλάματα. Είπε απίστευτα πράγματα ο κ. Αντιπρόεδρος ο οποίος ήρθε ξαφνικά από άλλο πλανήτη και δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα έχουν γίνει. Η μόνη του συμμετοχή είναι ότι…

έσωσε την Ελλάδα. Διαβάστε για να καταλάβετε την αμετροέπεια ενός ανθρώπου που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη ΝΔ που θέλει να κερδίσει ποσοστά αυτοδυναμίας τόνισε: “Και το ΠΑΣΟΚ δικαιούται να το πει αυτό“, είπε ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί με βάση τη νέα του ηγεσία, με βάση των ειλικρίνεια των πολιτικών του λόγων και κοιτώντας τον ελληνικό λαό στα μάτια”. Αν και ξεκαθάρισε ότι έχει πλήρη εικόνα των πολύ χαμηλών ποσοστών που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι “έχουμε δημοκρατία των εκλογών και όχι δημοκρατία των δημοσκόπων”.

Απίστευτο, δεν το είχαμε καταλάβει αλλά με το Βενιζέλο, τον άσπιλο αυτό πολιτικό το ΠΑΣΟΚ διαγράφει τα δύο χρόνια στην εξουσία και πάει για αυτοδυναμία! Τι να πει κανείς.

Για το χαράτσι στα ακίνητα είπε: Ο ιδρώτας των Ελλήνων είναι επενδεδυμένος στα ακίνητα. Σώζουμε και την αξία της ακίνητης περιουσίας” κι αυτό διότι “αν λόγω της οικονομικής κρίσης, επειδή δεν μπορούμε να έχουμε τα έσοδα που χρειαζόμαστε οδηγήσουμε σε ακύρωση την ακίνητη περιουσία θα χάσουν όλοι τις περιουσίες τους”. Άρα, συμπέρανε “έχει πολύ μεγάλη σημασία να διασώσουμε τη χώρα γιατί έτσι θα διασώσουμε την αξία της ακίνητης περιουσίας”.

Βαρύ αλλά δίκαιο το χαράτσι κατά τον κ. Βενιζέλο και να συμφωνήσουμε κι εμείς αρκεί να ξέραμε από που θα βρούμε για να το πληρώσουμε μαζί με τα υπόλοιπα χαράτσια.

Για το αν θα γίνουμε Γερμανία ή Εσθονία είχε την απάντησή του: «Ξέρεις τι σημαίνει να σε δανείζει η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία,” και ανέφερε όσα είπε στο τελευταίο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας ο οποίος παρατήρησε ότι η χώρα του δανείζει την Ελλάδα όμως ο μέσος μισθός στην πρώην σοβιετική δημοκρατία είναι μόλις 180 ευρώ… Επομένως, αφού ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη ψηλά έχουμε δρόμο μέχρι να τον φτάσουμε 180 ευρώ.

Μπράβο στον κ. Βενιζέλο και τα οικονομικά του. Να δούμε με τους μισθούς που παίρνουμε πώς θα πληρώσουμε το… δίκαιο χαράτσι του.

“Η χώρα οδηγήθηκε σε μία ήττα και τώρα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να την απαλευεθερώσουμε. Ο αγώνας είναι για να ξανακερδίσουμε την εθνική υπερηφάνεια και απελευθέρωση”, επισήμανε ο υπουργός των Οικονομικών.

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του λέγοντας ότι “εμείς διαπραγματευόμαστε πολιτικά με τους δανειστές μας τους όρους της δανειακής συμφωνίας”. Οπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούν να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την συμπίεση των τιμών. “Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς μετά από 5 χρόνια ύφεσης εξακολουθεί το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να είναι τόσο ελλειμματικό. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα τμήμα της οικονομίας που δεν το συλλαμβάνεις, είναι μια παραοικονομία πολύ καλά ελισσόμενη”, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.

Οπερ σημαίνει ότι πρέπει να του χρωστάμε και χάρη γιατί διαπραγματεύτηκε και έσωσε τη χώρα.

“Τα πράγματα δεν είναι ειδυλλιακά, είναι πάρα πολύ σκληρά”, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι “έχει πολύ μεγάλη σημασία να πιστέψουμε τον ευατό μας, να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό γιατί βυθιζόμαστε”. “Η προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση θα παιχτεί στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια”, υπογράμμισε και εκτίμησε ότι “μετά το βίωμα της κρίσης βλέπουμε να θεριεύει και πάλι ο λαϊκισμός”.

Μάλιστα, όποιος τον κατακρίνει, όποιος τον χαρακτηρίζει ανίκανο στα οικονομικά, κατώτερο των περιστάσεων στη θέση που βρίσκεται, διαπραγματευτή χωρίς καμιά ικανότητα, είναι λαϊκιστής.

Οποιος τον κατηγορεί ως τον μεγαλύτερο ψεύτη τι είναι; Αυτός δε μας έλεγε ότι πιάσαμε πάτο, ότι θα έχουμε πλεονάσματα, ότι ένα ντου άμα κάνουμε θα σωθούμε;

Ο μεγαλύτερος Πινόκιο της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου είναι και κανείς δε μπορεί να του πάρει τον τίτλο. Κι αν ο ίδιος ονειρεύεται πρωθυπουργία (και μάλιστα με αυτοδυναμία) ο λαός θα του δώσει την απάντηση που του αξίζει.

Μπορεί να έχει όλη την εγχώρια διαπλοκή και τους νταβατζήδες της ενημέρωσης με το μέρος του, ωστόσο, ο κόσμος τον έχει καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου