Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΕΡΝΑΣ – ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ»


Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ανδρ. Ανδρεαδάκη, εντάσσεται το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας «02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».
Ο συνολικός προϋπολογισμός ...

του έργου είναι 9.183.188€, ενώ για το τρέχον έτος 2012 η προτεινόμενη πίστωση του έργου ξεπερνά το 1.800.000€. Το μήκος του προβλεπόμενου αποχετευτικού δικτύου είναι 41,5 Km, ενώ το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 24 μήνες.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή στη Δημοτική Ενότητα Λέρνας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Μύλοι, Κιβέρι και Σκαφιδάκι, των αγωγών μεταφοράς των ακαθάρτων στην ΕΕΛ των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου, καθώς και πέντε αντλιοστασίων ανύψωσης λυμάτων.
Αναφορικά με το θέμα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα σπουδαίο έργο για την προστασία των πηγών της Λέρνας, από όπου υδροδοτείται το Άργος και το Ναύπλιο, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Μύλων, του Κιβερίου και του Σκαφιδακίου, εντάσσεται στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. Μετά από τουλάχιστον τρία (3) χρόνια συνεχών προσπαθειών, το έργο αυτό που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής σε τρεις (3) από τους σημαντικότερους οικισμούς της Αργολίδας, επιτέλους αρχίζει να γίνεται πράξη. Είμαι βέβαιος ότι θα τηρηθεί απόλυτα τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, έτσι ώστε σε δύο (2) χρόνια από σήμερα οι κάτοικοι των παραπάνω χωριών να εξυπηρετούνται ως προς την αποχέτευση με σύγχρονο και πολιτισμένο τρόπο.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου