Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Σφάχτηκαν» πάλι με σκληρές εκφράσεις Τατούλης και Πετράκος


Κάθε όριο φαίνεται πως χάνει πλέον η κόντρα μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάση Πετράκου, οι οποίοι στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εκτόξευσαν βαριές εκφράσεις ο ένας στον άλλον και το επόμενο στάδιο δεν αποκλείεται να είναι να δούμε στο περιφερειακό συμβούλιο, σκηνές «κοινοβουλίου Ταϊβάν».

Για άλλη μια φορά, μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, αναλώθηκε στην έντονη αντιπαράθεση ...

των δύο αντρών, με αποκορύφωμα, προς το τέλος της συνεδρίασης, τον κ. Τατούλη να απευθύνεται στον κ. Πετράκο αποκαλώντας τον «ανόητε» και τον κ. Πετράκο να του απαντά «σοβαρέψου ρε».

«ΠΙΓΚ- ΠΟΓΚ»

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την αρχή της συνεδρίασης, με τον κ. Πετράκο να θέτει θέμα γραφείων για τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Σε ότι τον αφορά, είπε πως του είναι άχρηστο ένα γραφείο στην Τρίπολη και πως καλύτερα εκεί να στεγασθεί μια υπηρεσία και σε αυτόν να παραχωρηθεί γραφείο στο Διοικητήριο της Καλαμάτας.

Όταν ο κ. Τατούλης, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα του είπε ότι παράνομα κρατά κλειδιά γραφείου στο Διοικητήριο, το οποίο χρησιμοποιούσε επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και απαίτησε να επιστραφούν, ο κ. Πετράκος αντεπιτέθηκε λέγοντας πως αυτός, ούτε υψηλούς μισθούς παίρνει, ούτε μπορεί να χρησιμοποιεί κρατικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του από την Καλαμάτα στην Τρίπολη. Επίσης, δήλωσε πως δεν προτίθεται να επιστρέψει τα κλειδιά.

Ο Περιφερειάρχης, φυσικά, απάντησε στα παραπάνω και ιδιαίτερα στις αιχμές περί υψηλού μισθού, αφήνοντας αιχμές για την απόσπαση του κ. Πετράκου σε γραφείο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Αμανατίδου στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι όσοι αμείβονται από το δημόσιο πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες για ποιο λόγο αμείβονται, αν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και αν είναι αργόμισθοι και αργόσχολοι.

Το «γαϊτανάκι» συνεχίσθηκε με τον κ. Πετράκο να ζητάει όλοι οι αιρετοί του περιφερειακού να καταθέσουν στο σώμα το Πόθεν Έσχες που δηλώνουν και ο κ. Τατούλης να λέει ότι το δικό του είναι δημοσιοποιημένο.

«ΑΝΟΗΤΕ»

Το πρώτο ημίχρονο του «ματς» ολοκληρώθηκε, όμως το δεύτερο ξεκίνησε, πριν καν προλάβουν οι «ομάδες – παρατάξεις» να καταλάβουν τι γίνεται.

Για επίορκους μίλησε ο κ. Τατούλης για τον κ. Πετράκος, ότι υπηρέτησε συμβάσεις κλεπτοκρατίας, όπως της Siemens,οι οποίες οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία, από την πλευρά του ο κ. Πετράκος για τον Περιφερειάρχη.

Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι οι δύο πλευρές εκτόνωσαν τον… καημό τους, η συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Συμπαραστάτη του Πολίτη, επειδή από μόνο του πλέον δεν θα μπορούσε να προκαλέσει… «ρίγη», έφερε… παράταση και πολλά πέναλτι και από τις δύο πλευρές.

Μετά από σκληρή τοποθέτηση του κ. Πετράκου για το θέμα του Συμπαραστάτη, ο κ. Τατούλης πήρε το λόγο και απάντησε. Ολοκληρώνοντας όμως την τοποθέτησή του και πριν κλείσει το μικρόφωνο, είπε στον Πετράκο: «Ανόητε».

Ο χαρακτηρισμός ακούσθηκε σε όλη την αίθουσα από τα μικρόφωνα και ο κ. Πετράκος αντέδρασε φωνάζοντας: «Σοβαρέψου ρε».

Ζητώντας το λόγο επί προσωπικού, είπε ότι ο Περιφερειάρχης ξέφυγε από κάθε όριο και ζήτησε από τον κ. Τατούλη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Ειδάλλως, όπως είπε του επιστρέφει το χαρακτηρισμό ότι «είναι ανόητος και μαζί γελοίος» και έκλεισε λέγοντας «αν έχει προβλήματα ο κ. Τατούλης να πάει να τα λύσει».

Ο περιφερειάρχης απάντησε, αλλά δεν ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό, λέγοντας ότι «οι αντοχές των ανθρώπων είναι λίγες, όσο λίγοι είναι και οι ίδιοι» και πως δεν θα αναφερθεί στη χυδαιολογία του κ. Πετράκου.

Το σήριαλ έκλεισε με τον έτερο «μαχητή» να λέει στον Περιφερειάρχη ότι «μικρός είναι αυτός που δεν έχει τη δύναμη να αναγνωρίσει το λάθος του» και τον χαρακτήρισε μικρό και άθλιο.

pelopsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου