Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απάντηση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Σχολικές Επιτροπές.


Η αξιωματική αντίπολίτευση και ο Γ. Αναγνώστου σήκωσαν το γάντι και περνούν στην αντεπίθεση αμφισβητώντας τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος Δ. Καμπόσος σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και την οικονομική διαχείρηση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να “νομιμοποιήσει” την παράτυπη λειτουργία των Νομικών Προσώπων των Σxολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του δήμου δεν διστάζει να κατηγορεί συλλήβδην όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ...

και τις Σχολικές Επιτροπές τους, οι οποίες μέχρι πέρσι είχαν την διαχείριση των χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Εμμέσως πλην σαφώς, τους κατηγορεί για υπερκατανάλωση ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, εν τέλει δε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
Για να στηρίξει μάλιστα τους ισχυρισμούς της έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με τις δαπάνες για αγορά πετρελαίου τα έτη 2009, 2010, 2011, καθώς και για τις συνολικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

Η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών με την δημοσίευση των στοιχείων αυτών είναι πρόδηλη αφού:
  •   Στον πίνακα δεν αναφέρονται τα αποθέματα πετρελαίου του κάθε σχολείου στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.
  •   Στον πίνακα δεν αναφέρονται οι ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ σε κάθε σχολείο, αφού φέτος οι ώρες αυτές ήταν πολύ λιγότερες ( οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά πόσες διδακτικές ώρες δεν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ ).
  •   Στον πίνακα αναφέρονται ψευδή στοιχεία για τη μέση τιμή αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης, όπως πχ ότι η μέση τιμή αγοράς για το 2011 ήταν 1,06, όταν τα επίσημα στοιχεία του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου δείχνουν μέση τιμή περίπου 0,95 το λίτρο.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει ακόμα να απαντήσει:

Είναι αλήθεια ότι σχολεία του κέντρου του Άργους προμηθεύτηκαν πετρέλαιο με τιμή 1,10 ανά λίτρο, όταν η τιμή ημέρα ήταν λιγότερο από 0,98 ανα λίτρο;
Πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για μικρά και μεγαλύτερα έργα στα σχολεία εκτός των χρηματοδοτήσεων των σχολικών Επιτροπών;
Πόσες εργασίες έχουν γίνει σε σχολεία και ακόμα δεν έχουν τιμολογηθεί;

Και επειδή κάποιοι αρέσκονται να ρίχνουν λάσπη αδιακρίτως και οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν θυμίζουμε ότι το έργο της ολικής ανακατασκευής των τουαλετών του 1ου Γυμνασίου Άργους ( οι οποίες για χρόνια βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση ) έγινε μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και η σχετική δαπάνη ψηφίστηκε ομόφωνα, να σας θυμίσουμε κύριε Δήμαρχε ότι και εσείς το ψηφίσατε. Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του 1ου Γυμνασίου ήταν ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαρδάκας, για την λειτουργία του στο δήμο θα πρέπει να είστε τουλάχιστον περισσότερο προσεκτικός.

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους,

Το μειωμένο κόστος σε πετρέλαιο που παρουσιάζεται μετά την έναρξη λειτουργίας των νέων Σχολικών Επιτροπών για τη θέρμανση των σχολείων, οφείλεται στο γεγονός ότι οι διευθυντές την άνοιξη του 2011 γνωρίζοντας (το αρμόδιο υπουργείο είχε κάνει σχετική ανακοίνωση), ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξει διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου, φρόντισαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και έτσι φέτος παρουσιάζονται μειωμένες οι ανάγκες τους διότι ουσιαστικά καταναλώνουν πετρέλαιο από τα αποθέματα τους.
Παράδειγμα αποτελούν μεγάλα σχολεία της Α/θμιας της πόλης του Άργους (3ο, 4ο, 1ο και 7ο) τα οποία ακόμα και σήμερα είτε δεν έχουν ζητήσει καθόλου είτε έχουν ζητήσει πολύ μικρές ποσότητες πετρελαίου σε σχέση με τις καταναλώσεις τους.
Σε ότι αφορά τις αιχμές του δημάρχου ότι για όλα ευθύνονται οι υπεύθυνοι διαχείρισης που ήταν οι πρόεδροι των Σ.Ε. τους οποίους όριζε η Δημοτική Αρχή και συνήθως ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη των τότε δημοτικών αρχών, θέλουμε να απαντήσουμε με ένα παράδειγμα που φυσικά δεν είναι το μόνο. Στο 3ο δημοτικό σχολείο Άργους στη σχολική επιτροπή του οποίου πρόεδρος, ήταν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Αναγνώτου με διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Μουσταΐρα, τα αποθέματα πετρελαίου στις 3/11/2011 όταν άρχισε η χρήση για τη σχολική χρονιά που διανύουμε ήταν 3,2 τόνοι, πετρέλαιο που είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη χρονιά. Στο τρέχον σχολικό έτος η κατανάλωση μέχρι τις 5/3/2011 είναι μόλις 1540 λίτρα (σε ένα σχολείο που διαθέτει τρεις διαφορετικούς καυστήρες σε τρία διαφορετικά κτίρια) και το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει βάλει ούτε ένα λίτρο πετρέλαιο μέχρι τις 5/3/2012.
Αν μάλιστα κ. δήμαρχε επιμένετε να εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα προς κάθε κατεύθυνση θίγοντας διευθυντές σχολείων και αιρετούς της αυτοδιοίκησης δεν έχετε παρά να μας φέρετε στοιχεία από τη δική σας διαχείριση στο διάστημα που υπήρξατε διευθυντής στο 1ο λύκειο Άργους προκειμένου οι τωρινοί διευθυντές να επωφεληθούν από τα πεπραγμένα σας και ξεκινώντας ας μας δείξετε τις δικές σας καταναλώσεις σε πετρέλαιο και ας μας εξηγήσετε τον τρόπο με τον οποίο βάψατε το σχολείο σας και με τίνος την χρηματοδότηση.
Μέχρι εδώ.
Κύριε Δήμαρχε, θα μας βρείτε συμμάχους σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια περιστολής των δαπανών του δήμου, όχι μόνο στα σχολεία αλλά σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του δήμου και θα μας βρείτε αντίθετους σε κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης συλλήβδην όλων όσων σας ασκούν κριτική. Ο καθένας έχει τη προσωπική του διαδρομή και ευθύνη για όσα πράττει από κάθε δημόσια θέση που κατέχει. Ο τομέας της παιδείας προφανώς δεν έχει ανάγκη από άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε και προσφέρεται για πρόχειρους εντυπωσιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου