Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος ή το πρόβλημα του πάρκινγκ στο Άργος


ΠΡΑΓΜΑΤΙ η σημερινή δημοτική αρχή στο Άργος είχε στο πρόγραμμά της να ξηλώσει τα κολονάκια στην οδό Γ. Κολοκοτρώνη, να μετατρέψει την πλατεία Ηφαίστου σε πάρκινγκ και να ξηλώσει την διαχωριστική νησίδα στην οδό Κορίνθου!
Παλαιοτάτων αντιλήψεων σκέψεις για ανάπτυξη, από τότε που ίσχυε το «καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε».
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΙ βέβαια δεν ...


υπάρχουν πλέον, όμως η Γενναίου Κολοκοτρώνη είναι έτοιμη να υποστεί τα πάνδεινα αφού 2-3 έμποροι πιστεύουν πως η λύση στην οικονομική κρίση είναι καμία 15 θέσεις πάρκινγκ έξω από τα μαγαζιά τους. Ξεχνούν βέβαια πως σε απόσταση 100 μέτρων από εκεί βρίσκεται η λαϊκή αγορά του Άργους που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, 50 μέτρα από τα μαγαζιά τους, πίσω από το εργατικό κέντρο ένα μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ και 70 μέτρα ένα ακόμα ιδιωτικό πάρκινγκ στο Σταροπάζαρο.
«ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ» καλό θάταν να φροντίσουν με άλλους τρόπους να προσελκύσουν την πελατεία τους και όχι αποστερώντας από τον πολίτη και τον Δήμο, πεζοδρόμια και ελεύθερους χώρους. Αν έκαναν μια βόλτα σε μια ευρωπαϊκή πόλη, όπως πχ. Το Φράιμπουργκ στην Γερμανία, θα έβλεπαν πως στο κέντρο δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και στις γειτονιές του κέντρου υπάρχει μόνο ένα λευκό «δανειστικό» αυτοκίνητο για τις έκτακτες ανάγκες της γειτονιάς.
ΑΣ μην βιαστούν να μιλήσουν για χωριουδάκι, αφού το Φράιμπουργκ έχει πληθυσμό όσο η Πάτρα και μάλιστα έχει ανακηρυχτεί ως οικολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ το Άργος το αγνοούσαν ακόμα και έλληνες που επισκέφτηκαν το περίπτερο του Δήμου στην Τεχνόπολη.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπάρχει κρίση, όχι μόνο η παγκόσμια, αλλά και της εσωτερικής αγοράς και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν. Ορισμένες μάλιστα κινήσεις προβολής του Άργους από την σημερινή δημοτική αρχή, πιθανόν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα τα οποία η άγνοια λειτουργίας της αγοράς από ορισμένους εμπόρους δεν θα πρέπει να καταστρέψει.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ αυτή θυμίζει έντονα τις προσπάθειες πριν από χρόνια του εμπορικού συλλόγου Άργους να προσελκύσει αγοραστές, παίζοντας μια εντελώς λανθασμένη διαφήμιση στις τοπικές τηλεοράσεις, όπου οι δρόμοι του Άργους ήταν γεμάτοι ΙΧ και τα μαγαζιά και οι πεζόδρομοι άδειοι, αντι να προβληθεί το αντίθετο. Ας μην φτάσουμε ξανά στην «προφητεία» του «διαφημιστικού» εκείνου σποτ και ας αναλογιστεί και η δημοτική αρχή πως η πόλη ανήκει και στον εμπορικό κόσμο της αλλά πάνω απ1 όλα ανήκει στους πολίτες που θέλουν να την δουν να αναβαθμίζεται και να αποκτά ποιότητα ζωής που δεν την προσφέρουν τα πάρκινγκ των ΙΧ.

του Άκη Ντάνου
http://anagnostispe.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου