Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι θέσεις του Σ. Κωτσοβού στο Δημοτικό συμβούλιο της 21-3-2012


Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών οι θέσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης μέσω του επικεφαλής της Σωτήρη Κωτσοβού στα σημεντικότερα θέματα ήταν οι παρακάτω:




(Εκτός ημ. Διάταξης)
Συζήτηση για την Σχολή :
Επικροτούμε και πάλι ως ιδιαίτερα θετική την κίνηση για την έλευση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Αργος, προσβλέποντας σε πολλαπλά οφέλη από την εν γένει παρουσία των μαθητών και καθηγητών στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η άμεση ανάληψη της χρήσης του κτιρίου Στάμου από του ΚΕΕ Τσώκρη και η αυτοτελής παραχώρησή του στη Σχολή. Για το Κωνσταντοπούλειο που αναφέρθηκε διαφωνούμε κάθετα διότι αποτελεί πρωτεύον κτίριο για την πόλη, είναι διατηρητέο με ειδική απόφαση του ΥΠΠΟ, έγινε πολυετής αγώνας για την απόκτηση της χρήσης του από το Δημόσιο στο οποίο και ανήκει , παραχωρημένο τελικά στον Δήμο με ειδική απόφαση από το 1992 και αποκλειστικά και μόνον για χρήση Πνευματικού Κέντρου. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε κάθε προσπάθεια ανεύρεσης & παραχώρησης δημοτικών κτιρίων στη Σχολή εφόσον το επιτρέπει το νομικό καθεστώς του καθενός απ΄αυτούς. Σε σχολικά συγκροτήματα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι ώρες λειτουργίας της Σχολής ΔΕΝ συμπίπτουν με εκείνες της παρουσίας των μαθητών του σχολείου. Οι χώροι που θα παραχωρηθούν θα πρέπει να μη είναι άμεσα αναγκαίοι στον Δήμο και βέβαια να τεθούν οπωσδήποτε ρήτρες διασφάλισης των δικαιωμάτων του Δήμου από κάθε πλευρά (χρόνος παραχώρησης, δαπάνες χρήσης, περιπτώσεις καταγγελίας της παραχώρησης κ.α.)

Τακτικά θέματα

Οι Σχολικές Επιτροπές συνεχίζουν να λειτουργούν έξω από τις επιταγές του Νόμου Καλλικράτη . Δεν μεμφόμαστε κανένα για τη διαχείριση, όμως δεν αρκεί αυτό. Η νομιμότητα αφορά κύρια τις διαδικασίες και αυτές δεν τηρούνται. Μέχρι να ομαλοποιηθεί αυτό το καθεστώς , θα ψηφίζουμε λευκό στα θέματα που αφορούν τις σχολικες επιτροπές.


Για την ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων Α΄και Β΄Κατηγορίας Αργολίδας με 2.000 & 1.000 € αντίστοιχα., ψηφίζουμε ΝΑΙ υπό τον όρο να προσκομίσουν βεβαίωση από την ΕΠΣΑ όχι μόνον ότι περιλαμβάνονται στις κατηγορίες αυτές, αλλα και ότι –το βασικώτερο- συμμετέχουν συνεχώς στους αγώνες και δεν τους έχουν επιβληθεί συλλογικές ποινές αποκλεισμού για τυχόν αντιαιθλητικές συμπεριφορές.
Για τα πολιτιστικά σωματεία ψηφίζουμε κατ΄αρχήν ΝΑΙ στην εισήγηση Γκαβούνου , πλήν όμως θα πρέπει με διαπαραταξιακή επιτροπή να διαβαθμιστούν οι αιτήσεις όλων των ομοειδών σωματείων και να μπεί ανώτερο και κατώτερο πλαφόν , που θα κρίνεται ανάλογα με την εν γένει εικόνα και παρουσία κάθε σωματείου

Για το γκρέμισμα του κτηρίου στον πρώην γαλακτοκομικό συνεταιρισμό
Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατι θα πρέπει να γίνει πρώτα μια αναλυτική μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου συνολικής αξιοποίησης του όλου οικοπέδου των 20 περίπου στρεμμάτων και όχι μεμονωμένες ενέργειες σ΄αυτό που τυχόν στο μέλλον θα απαγορεύουν ουσιαστικά άλλες χρήσεις.

Έγκριση Παράτασης Προθεσµίας, του έργου : «Τεχνικού Συµβούλου, για την Υποβοήθηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ∆. Άργους-Μυκηνών, σε θέµατα σύνταξης τεχνικών δελτίων για την εξερεύνηση πόρων από χρηµατοδοτήσεις καθώς και τεύχη δηµοπράτησης για την ωρίµανση των έργων»

Ψηφίζουμε ΟΧΙ , όπως θα ψηφίζουμε πάντα σε αναθέσεις αυτού του τύπου, που υποβαθμίζουν σαφώς τις υπηρεσίες του Δήμου , αναγνωρίζοντας άμεσα ως μειωμένες τις ικανότητες των στελεχών τους.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ στην κοπή των 30 περίπου αυτών τεράστιων δενδρων , που ουσιαστικα απογυμνώνει ένα χώρο τον οποίο τάχα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε.

Πηγή: parapolitikaargolida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου