Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Φθιώτιδα: Πανικός σε λεωφορείο - Γδύθηκε και φώναζε:''Θα σας γ....όλες''!


Τρομακτικό ταξίδι στην εθνική οδό - Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που είχε μαζί του ψαλίδι, έμεινε με το εσώρουχο και απειλούσε τις άτυχες γυναίκες που βρίσκονταν μέσα...


Δεν μπορούσαν να φανταστούν τον εφιάλτη που θα ζούσαν, οι επιβάτες του λεωφορείου, που εκτελούσε το δρομολόγιο των 20:00 από Αθήνα προς Λαμία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο lamiareport.gr, επιβάτιδα του λεωφορείου, μέσα βρίσκονταν, περίπου 20 επιβάτες. Οι περισσότερες γυναίκες και μάλιστα νεαρής ηλικίας, φοιτήτριες. Μόλις το λεωφορείο βγήκε στην εθνική οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 45 ετών, σηκώθηκε επάνω και άρχιζε να φωνάζει δυνατά.

''Φέρτε μου ένα καλό μ.... να το γ..... , Θα σας π..... όλες εδώ μέσα και μετά θα κάτσω να με γ..... και εμένα, όλοι οι άντρες''. Ταυτόχρονα φωνάζοντας όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά, έσχιζε τα ρούχα του και έμεινε με το εσώρουχο.

Επιβάτες, οδηγός και εισπράκτορας έπαθαν σοκ. Ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά ήταν στην εθνική οδό με έναν τρελό μέσα στο λεωφορείο, που εκτός από αυτά που έλεγε, έσκιζε τα καθίσματα και τα μαξιλαράκια, προκαλώντας καταστροφές στο λεωφορείο.

Εκεί όμως που όλοι πάγωσαν, ήταν όταν μια επιβάτης είδε στην τσέπη του πεσμένου μπουφάν του 45χρονου ένα ψαλίδι. Ευτυχώς κατάφερε και το έσπρωξε με το πόδι της κάτω από το κάθισμα και προσεύχονταν να έρθει γρήγορα η αστυνομία.

Το λεωφορείο πήγαινε πολύ σιγά και λίγο αργότερα κάπου σταμάτησε. Ο άγνωστος άνδρας έλεγε ότι δεν έχει πρόβλημα με την αστυνομία αρκεί να μην έλθει με την σειρήνα αναμμένη.

Όλο το σκηνικό κράτησε πάνω από 40 λεπτά μέχρι να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και να τον "παραλάβουν". Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο οδηγός με τον εισπράκτορα και κάποιοι από τους επιβάτες, που ήταν πιο ψύχραιμοι, προσπαθούσαν να του μιλήσουν και να τον ηρεμήσουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς από τους 20 περίπου επιβάτες δεν θα ξεχάσει το επεισοδιακό ταξίδι που ευτυχώς δεν είχε ακόμη πιο δυσάρεστη τροπή...
Διαβάστε περισσότερα...

Le Figaro:"H Ευρώπη χρωστάει,εδώ και 2.500 χρόνια ,στην Ελλάδα!"


Για ένα χρέος που κρατάει εδώ και 2.500 χρόνια κάνει λόγο η Γαλλική Le Figaro, της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, με άρθρο που υπογράφουν δύο Γάλλοι καθηγητές Φιλοσοφίας, αναλύοντας και ποιο ειναι το χρέος της Ευρώπης αυτή την στιγμή.

Οι δύο καθηγητές Τιερί Φορμέ και Μαρτέν Στεφένς, του γαλλικού πανεπιστημίου του Μετς αναφέρουν ...


χαρακτηριστικά: «Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος. Χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια, έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα. Ενα χρέος αιώνιο, αφού αφορά τα θεμέλιά της».

Στη συνέχεια, οι δύο καθηγητές αναλύουν σε τι χρωστάει η Ευρώπη στην Ελλάδα «Ευρώπη δεν είναι το όνομα μιας πριγκίπισσας της Φοινίκης;

Οι ακαδημίες δεν έγιναν στη μνήμη του πρώτου μεγάλου θεσμού της γνώσης που ιδρύθηκε από τον Πλάτωνα στον κήπο του Ακάδημου, στην Αθήνα;

Τα Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φέρουν το όνομα που δόθηκε από τον Αριστοτέλη στη σχολή του, το Λύκειο; Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν ακόμη και πάντα τη γεωμετρία από τα θεωρήματα του Θαλή και του Πυθαγόρα;

Ο γιατρός δεν πρέπει να δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη; Τέχνη, λογοτεχνία, μυθολογία, τεχνικές κάθε είδους: ο κατάλογος αυτών που οφείλουμε στην Ελλάδα είναι μακρύς.»

«Πρέπει συνεπώς να έχουμε χάσει το νόημα του πολιτισμού και κάθε ευγνωμοσύνης για να μιλάμε χωρίς μέτρο για το “ελληνικό χρέος”» και θέοτυν το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ένα κράτος να μπορεί να απειλείται από τις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν την ύπαρξή τους στο νομικό πλαίσιο που θέτουν τα κράτη».

Λίγο παρακάτω συνεχίζουν λέγοντας «Από τη στιγμή που οι τράπεζες απειλούν τη ζωή όλων, γίνονται εχθρός του λαού» και προσθέτουν ότι «το κράτος έχει καθήκον να τις ξαναβάζει στη θέση τους» γιατί το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τη γαλήνη των πολιτών οπότε «όλες οι άλλες δεσμεύσεις του, έστω κι αν πρόκειται για ένα κολοσσιαίο χρέος, πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα».

Τέλος οι δύο Γάλλοι καθηγητές, αναλύουν ποιο είναι το χρέος της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή «Αυτό που απαιτεί από μας σήμερα η Ελλάδα, είναι να τιμήσουμε το ανεξάντλητο χρέος μας προς αυτήν καθιστάμενοι αντάξιοι των θεσμών που μας κληροδότησε: η δράση που θα αναλάβουμε δεν μπορεί να είναι μόνον οικονομική».
Διαβάστε περισσότερα...

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ του Δήμου Άργους.


Έκανα μια βόλτα σήμερα - μετά από αρκετό καιρό - στη διαύγεια του Δήμου μας και έβαλα στη σειρά κάποια ονόματα .....







Έχουμε λοιπόν ....
Χρόνης: 2χ24.000
Γιάννης: 3χ14.000 + 60.000
Αλέξανδρος: 65.000
Γιώργος: άμισθος

Αυτά πάνε μαζί και παραπέμπουν σε Βασίλη - Μιχάλη - Λιάκο - Ντόρα(?)

Τα ενεργειακά δεν τα έχω κατατάξει ακόμα ....


Διαβάστε περισσότερα...

Προς κ. Χασάπη, τέως Δήμαρχο Λέρνας.


Από αναγνώστη λάβαμε email με αφορμή την επιστολή του κ. Χασάπη στον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Καμπόσο....


Πολύ καλή η επιστολή του κ. Χασάπη και τεκμηριωμένη.
Μήπως όμως θα έπρεπε πριν από αυτή να στείλει και κάποια άλλη επιστολή με την οικονομική κατάσταση του Δήμου που παρέδωσε;
Γιατί απ΄ ότι κυκλοφορεί στην πιάτσα υπάρχουν πολλά υπόλοιπα .....

αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άνεργος


της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ

Ο άνεργος είναι αυτός που δεν έχει εργασία. Η ανεργία είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνεργος. Έτσι απλά; Ίσως όχι.

(σκέψεις για ιδία χρήση. μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει ...

τον εαυτό του. κι ίσως κάποιος άλλος να αναγνωρίσει το διπλανό του. αυτό και μόνο θα είναι πολύτιμη βοήθεια)

Η ανεργία μοιάζει με καλπάζουσα ασθένεια. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Χτυπάει αθώα σαν μια συνηθισμένη ίωση που θα περάσει, όπως πάντα. Όμως σιγά σιγά βάλλει ζωτικές σου λειτουργίες και όργανα. Και με σταθερό ρυθμό αλλά ωστόσο ανεπαίσθητο σε οδηγεί σε έναν κοινωνικό θάνατο κι έπειτα στον πνευματικό σου θάνατο και λίγο μετά στο φυσικό σου τέλος. Ένα τέλος που έρχεται σα να ήτανε σκοπός. Και η αριστοτελική έννοια του όρου, αποκαθίσταται. Ότι απομένει από εσένα δεν είναι παρά μια ισχνή ανάμνηση. Κι εσύ μόνος να τριγυρνάς σε μια πόλη που δεν γνωρίζεις πια, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν θυμάσαι πια, ένας ζωντανός νεκρός.

Ο άνεργος δεν είναι αυτός που δεν έχει εργασία ή χρήματα έτσι απλά. Ο άνεργος είναι αυτός που δεν έχει ρόλο στο κοινωνικό σύνολο. Κι αν ανήκει σε αυτούς που είχαν πιστέψει το λόγο του Καζαντζάκη «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω» τότε ο άνεργος βρίσκεται πρώιμα αντιμέτωπος με την αποκάλυψη πως τελικά η γη γυρίζει δίχως τη βοήθεια του.

Ο άνεργος είναι αυτός που φίλοι και γνωστοί αρχίζουν μέρα με τη μέρα να τον αποφεύγουν. Οι απλοί γνωστοί γιατί δεν τον έχουν πια ανάγκη. Οι εργαζόμενοι φίλοι αρχικά τον αποφεύγουν από το φόβο πως μπορεί ίσως να ζητήσει βοήθεια που δεν μπορούν να του προσφέρουν. Κι αργότερα τον αποφεύγουν γιατί νιώθουν πως δεν έχουν να πουν πια τίποτα μαζί του. Και οι επίσης άνεργοι φίλοι τον αποφεύγουν όπως τους αποφεύγει και αυτός, για να μην βλέπει ο ένας την εικόνα του εαυτού του στα μάτια του άλλου.

Και κάπως έτσι το τηλέφωνο σταματάει να χτυπά.

Αλλά κι η οικογένεια του κι ο λατρεμένος άλλος στην αρχή τον συμπονά, έπειτα λυπάται, μετά τον απαξιώνει και τέλος δεν τον αναγνωρίζει… ‘’είναι αυτός ο άνθρωπος που γνώρισα;’’ …. θα λέει μυστικά, κι αργότερα φανερά.

Κι όσο η νόσος της ανεργίας χρονίζει, τόσο ο άνεργος απομονώνεται. Τον απομονώνουν αλλά απομονώνει κι ο ίδιος τον εαυτό του. Όχι δεν θέλει να ενοχλεί, δεν θέλει να γίνεται δυσάρεστος. Το ξέρει άλλωστε. Ναι, έχει το στίγμα.

Όχι πως δεν νιώθει τις σιωπές όταν βρεθεί κοντά σε μια παρέα από τα παλιά. Αλλά σιγά σιγά κι αυτές οι παρέες κάνουν πως δεν τον αναγνωρίζουν. Αλλά ούτε κι ο ίδιος τις θυμάται πολύ καλά. Κι έτσι αμφότεροι στρέφουν τα βλέμματα προς την αντίθετη πλευρά.

Κι αν στην αρχή έψαχνε για εργασία και είχε ιδέες, όσο περνά ο καιρός πείθεται για την ανικανότητά του. Η απαξία των άλλων γίνεται και δική του προς τον εαυτό του και δεν έχει πια μήτε την πίστη μήτε την τόλμη.

Φυσικά και μισεί τον εαυτό του. Κι όσο χάνει αγαπημένους και φίλους τόσο περισσότερο μισεί τον εαυτό του. Αυτός φταίει, φυσικά. Αυτός φταίει που δεν έχει δουλειά. Αυτός φταίει που οι άλλοι τον εγκατέλειψαν. Και έχουν δίκιο, τόσο μίζερος και ανίκανος και θλιβερός που είναι.

Φορά τα ίδια ρούχα πια. Κι η κάθε κίνηση είναι μηχανιστική. Σηκώνεται, κάθεται, κοιμάται και ξυπνάει, τρώει, ανοίγει κλείνει την τηλεόραση, ανοίγει κλείνει την εφημερίδα, ανοίγει κλείνει το βιβλίο, ανοίγει κλείνει τον υπολογιστή, ελέγχει τα μηνύματα που δεν έχει … έτσι δίχως λόγο και δίχως να τον αφορά. Το σώμα του μονάχα θυμάται αμυδρά πως κάποτε έτσι έκανε.

Και κάποιες στιγμές δύναμης, εκεί στην αρχή, σκέφτεται πως όχι δεν μπορεί να μου συμβαίνει αυτό, όχι, δεν είναι δυνατόν να περάσω όλη τη ζωή μου έτσι σαν να μη υπάρχω, κάτι θα συμβεί, θα αλλάξουν τα πράγματα, πάντα κάτι γίνεται. Αλλά λίγο αργότερα όταν αυτή η στιγμή δύναμης ξαναέρχεται, πιο αδύναμη, αλλά έρχεται, αυτός έτσι απλά τη διώχνει, γιατί πια καλά κατάλαβε πως, ναι, μπορεί, φυσικά και γίνεται να ζήσω όλο το υπόλοιπο της ζωή μου έτσι, σαν να μην υπάρχω.

Κι όταν περπατά στο δρόμο έτσι από συνήθεια, δεν ακούει μήτε βλέπει καλά. Στην αρχή δεν ακούει καλά γιατί ο λόγος του άλλου και η βουή της πόλης δεν τον αφορά. Κι έπειτα όσο οι κραυγές αυτών που μιλάνε στο όνομά του, για το καλό του, κορυφώνονται, τόσο η ακοή του μειώνεται. Κι η όραση του επίσης. Το μόνο που βλέπει πια είναι τη σκιά του εαυτού του να περιφέρεται άσκοπα σαν τη ψυχή του Δάντη στο καθαρτήριο αναμένοντας την ετυμηγορία. Και το μόνο που ακούει είναι, ίσως, τα λόγια του ποιητή…

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη•

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

protagon.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Greek statistics στο σεξ


Μεγάλοι εραστές ή ...




κατά φαντασίαν εραστές; Αυτό είναι το ερώτημα που ανακύπτει σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, με βάση τα στοιχεία παγκόσμιας έρευνας για τις σεξουαλικές επιδόσεις ανδρών και γυναικών που δημοσιοποιήθηκαν από γνωστή εταιρία προφυλακτικών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους, δήλωση που τους «δίνει» την ευρωπαϊκή πρωτιά στο συγκεκριμένο τομέα σεξουαλικής δραστηριότητας. Ακολουθούν, ασθμαίνοντας, οι Ισπανοί (αναφέρουν 20 διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17).

pisoporta.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Χασάπη προς Καμπόσο και αντιδήμαρχους.


Επιστολή προς το Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών έστειλε ο Δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Λέρνας κ. Μ. Χασάπης με θέμα “ Προώθηση Μελετών – Έργων Δημοτικής ενότητας Λέρνας “





Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την πάροδο ένδεκα περίπου μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων σας, νομίζω ότι όχι μόνο νομιμοποιούμαι αλλά επιβάλλεται, να σας θέσω δύο πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την δημοτική ενότητα Λέρνας. Για τα θέματα αυτά, την προηγούμενη τετραετία, οι συνεργάτες μου αιρετοί , οι δημοτικοί υπάλληλοι και εγώ προσωπικά, δουλέψαμε όχι μόνο οργανωμένα και συστηματικά αλλά και πολύ αποτελεσματικά. Η συνέχεια λοιπόν , η προώ-θηση και ολοκλήρωσή τους, επειδή ακριβώς είναι μείζονος σημασίας για τον ενοποιημένο πλέον δήμο Άργους – Μυκηνών, να κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιτακτική.
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η διοίκηση έχει συνέχεια. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό θα ήθελα αρχικά να αναφερθώ στο έργο της κατασκευής “Δικτύου αποχέτευσης δήμου Λέρνας και αγωγού μεταφοράς λυμάτων “. Το έργο αυτό όπως, αναφέρεται και στον τίτλο του, αφορά την κατά-σκευή δικτύου αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες Μύλων , Κιβερίου και Σκαφιδακίου και σύνδεσής του με την ήδη λειτουργούσα μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Η μελέτη του έργου, για την οποία δουλέψαμε σκληρά κατά την διάρκεια της θητείας μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες ( επιβλέπουσες υπηρεσίες : Τ.Υ.Δ.Κ. , Νομαρχίας, Περιφέρειας ), είναι προϋπολο-γισμού πάνω από 9.000.000 ( εννέα εκατομμύρια euro) και κόστισε μόλις 50.180 euro (όπως γνωρίζετε οι μελέτες συνήθως κοστίζουν 5 έως 10% του προϋπολογισμού του έργου ). Η μελέτη, που ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας, σαν δήμος Λέρνας , υπεβλήθη στις 31 Μαρτίου του 2011, από τον δήμο Άργους – Μυκηνών στο Υ.Π.Ε.Κ.Α., για ένταξη και χρηματο-δότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Σε ερώτησή μου, εκτός Ημερήσιας Διάταξης, σε παλαιότερη συνε-δρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Κρίγγου ήταν ότι ο φάκελος έχει υποβληθεί στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. ( το γνωρίζαμε αυτό ) και ελπίζουμε να υπάρχει θετική εξέλιξη. Επειδή έκτοτε δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση επανέρχομαι να ρωτήσω και αναμένω μία επίσημη απάντηση, για την πρόοδο του τόσο σοβαρού αυτού θέματος.
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζοντας και εσείς πολύ καλά, την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ως χώρα, την ανεπαρκή χρηματοδότηση των δήμων, αλλά και την μη ικανοποιητική απορροφη-τικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, θα είναι κρίμα, ένα τόσο σημαντικό έργο, που αφορά την ποιότητα του νερού των πηγών της Λέρνας, την προστασία του πολύτιμου υδροφόρου ορίζο-ντα της περιοχής αλλά και την προστασία ευρύτερα του Αργολικού κόλπου, να μην υλοποι-ηθεί. Έχοντας πιστεύουμε μία πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη, εκτιμούμε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες αλλά και οι προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματο-δότηση του συγκεκριμένου έργου. Ασχοληθείτε λοιπόν με περισσότερο ενδιαφέρον και πιο συστηματικά με το ζήτημα αυτό, γιατί τώρα ίσως είναι και η πλέον κατάλληλη εποχή για την ένταξη έργων. Επαναλαμβάνω, ότι το έργο αυτό πέρα από την σπουδαιότητα που έχει για όλη την Αργολίδα, θα δώσει κατά την διάρκεια της υλοποίησής του δουλειά και απασχόληση σε πολλούς εργαζόμενους του τόπου μας, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίοδο της μεγάλης ανεργίας που ζούμε σήμερα.
Το δεύτερο θέμα αφορά την μελέτη του έργου με τίτλο, “Ολοκλήρωση έργων και νέων υποδομών στο λιμάνι Κιβερίου” . Η μελέτη του έργου αυτού, που αφορά την επέκταση του υφιστάμενου μόλου, την διαμόρφωση λιμενολεκάνης και την επέκταση της προβλήτας από την θέση “ Summer ” έως την θέση “ Κανάρη ” , είναι προϋπολογισμού 2.130.000 euro και είχε ολοκληρωθεί, επί των ημερών μας, σε ποσοστό πάνω από 90% με χρηματοδότηση 27.000 euro από τον δήμο Λέρνας και άλλα τόσα περίπου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου. Αυτό που απέμενε ήταν η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων , η σύνταξη του φακέλου και η υποβολή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη και χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Δεδομένου ότι από την περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει ήδη ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση έργων που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, ο φάκελος πρέπει να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν για ένταξη και χρημα-τοδότηση. Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης σε παλαιότερη συνάντηση μας είχε δεσμευτεί ότι αν ο φάκελος είναι πλήρης και υποβληθεί έγκαιρα το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί.
Κύριε Δήμαρχε ,
Γνωρίζουμε όλοι και τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Καλλικράτη και τις τριβές της καθημερινότητας, δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να παραβλέπετε και να παραμελείτε τόσο σοβαρά θέματα που ενώ από την μία πλευρά δεν επιβαρύνουν τον δήμο οικονομικά
( αφού χρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α.), από την άλλη δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας σοβαρών υποδομών στην περιοχή μας αλλά και ανάπτυξης και απασχόλησης στις δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα.
Σε αναμονή όχι μόνον των απαντήσεών σας , αλλά και των άμεσων ενεργειών σας,



Για την δημοτική παράταξη “ Οι πολίτες μπροστά “

Με τιμή



Χασάπης Μιχαήλ ( Δημοτικός Σύμβουλος Άργους – Μυκηνών )
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου


Σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου ...



Γιορτάζουν: Ανδρέας, Ανδρεάνα.

Γεγονότα

1872: Διεξάγεται ο πρώτος διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκοτία. Τελικό αποτέλεσμα: 0-0.

1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία (Στηλιτικά).

1900: Οι αδελφοί Γκραφ, μηχανικοί από την Αυστρία, εφευρίσκουν την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

1903: Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό Παναθήναια το ιστορικό του άρθρο Ένας ποιητής για τον Κ. Π. Καβάφη, με το οποίο γίνεται γνωστός στους Έλληνες.

1903: Η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη της μόνιμη κινηματογραφική αίθουσα, τα Ολύμπια, ιδιοκτησίας Ιμπροχώρη και Λάιτμερ.

1934: Μονογραφείται η σύμβαση για την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα.

Γεννήσεις

1466: Αντρέα Ντόρια, γενοβέζος ναύαρχος και πολιτικός. Το επίθετό του αποτέλεσε το δεύτερο συνθετικό της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, Σαμπντόρια. (Θαν. 25/11/1560)

1835: Μαρκ Τουέιν, φιλολογικό ψευδώνυμο του Σάμιουελ Λάνγκχορν Κλέμενς, αμερικανός συγγραφέας και χιουμορίστας. («Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ», «Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν») (Θαν. 21/4/1910) [Αποφθέγματα]

1874: Ουίvστον Τσόρτσιλ, βρετανός πολιτικός, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επονομαζόμενος και πατέρας της νίκης» λόγω της αποφασιστικής συμβολής του στην ήττα του ναζισμού. (Θαν. 24/1/1965) [Αποφθέγματα]

Θάνατοι

1822: Χουρσίτ Πασάς, πολιτικός και στρατιωτικός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. (Γεν. ?)

1892: Δημήτριος Βάλβης, νομομαθής και δικαστικός από το Μεσολόγγι, που διετέλεσε και πρωθυπουργός. (Γεν. 1814)

1900: Όσκαρ Ουάιλντ, ιρλανδός συγγραφέας. (Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι)(Γεν. 16/10/1854) [Αποφθέγματα]

sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Μαρίκα, δεν έπρεπε να πεις ότι ο Χαρίλαος δεν έφαγε ντολμαδάκια»


«Τους θρύλους πρέπει να τους διατηρούμε, δεν έπρεπε να πεις ότι ο Χαρίλαος δεν τα έφαγε ποτέ τα ντολμαδάκια» είπε ο Μίμης Ανδρουλακης στρεφόμενος προς την Μαρίκα Μητσοτάκη λίγο πριν το φινάλε της εκδήλωσης που έγινε χθες βράδυ για την παρουσίαση του βιβλίου «συνταγές με ιστορία» που φέρει την υπογραφή ...

της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού. Ήταν ένα μικρό μόνο μέρος από όσα ακούστηκαν σε αυτή την εκδήλωση.

Ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, για παράδειγμα, εξέφρασε το... παράπονο του γιατί, όπως είπε, «είμαι ο μόνος που δεν έχει φάει ούτε μισό από τα ντολμαδάκια της». Ο ίδιος χαρακτήρισε την Μαρία Μητσοτάκη «το μαξιλάρι του πολιτικού συζύγου που κράτησε ενωμένη την οικογένεια». Ο Μίμης Ανδρουλάκης έκανε το πλήθος να ξεκαρδιστεί όταν είπε πως «με τόση κατάχρηση στάκας και βουτύρου και ο Μητσοτάκης θα φτάσει 120 χρονών. Με τις συνταγές της η Μαρίκα ανατρέπει τις θεωρίες για την υγιεινή διατροφή».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν όλη η οικογένεια Μητσοτάκη, με την Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη σειρά ενώ πολυς κόσμος είχε την ευκαιρία να πει χρόνια πολλά στην Μαρίκα Μητσοτάκη που χθες έκλεισε τα 81 της χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης


Την έγκριση τους για την εκταμίευση της έκτης δόσης έδωσαν κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.

Συμφωνά με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείο Dow Jones Newswires αλλά και άλλων ΜΜΕ των Βρυξελλών, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ...


επιβεβαίωσαν ότι συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα συνεισφέρουν ποσό ύψους 5,8 δισ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 2,2 δισ. ευρώ αναμένεται το πράσινο φως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονική απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων


Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς να στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Η απάτη που έχει στο ενεργητικό της πολλά θύματα διεθνώς ...


και δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας , έχει θορυβήσει την αστυνομία που εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Πιο αναλυτικά,τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Το περιεχόμενό τους αναφέρει, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ζητά από τους παραλήπτες διάφορα προσωπικά στοιχεία.

Το μήνυμα έχει ως εξής:

"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"

Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και φυσικά να μην απαντούν στους αποστολείς.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Άργος


Ομάδα πολιτών από το Άργος προτίθεται να ανοίξει κοινωνικό παντοπωλείο στο Άργος.



Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβείο στην Bild για ανθελληνικό δημοσίευμα


Η γερμανική Bild πρέπει να νιώθει υπερήφανη! Πήρε βραβείο και συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό "Χρυσό γαϊδουράγκαθο" για δημοσιεύματα που "δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών".

Αφορμή για τη βράβευση η προτροπή ....

της εφημερίδας προς την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να επιστρέψει τα χρέη της.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Νικολάους Μπλόμε, παρέλαβε με υπερηφάνεια το βραβείο- παρότι λίγοι εμφανίζονται για να το πάρουν- και μάλιστα έβγαλε λόγο δικαιολογώντας τη στάση της εφημερίδας έναντι της χώρας μας.

"Είπαμε "πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες" και τελικά αυτό συμβαίνει. Περίπου 70.000 τμήματα της κρατικής περιουσίας τώρα πωλούνται, μεταξύ αυτών και μία χερσόνησος και ένα μικρό βουνό", δήλωσε.

"Είμαστε περήφανοι για το βραβείο αυτό. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα, αν εμείς είχαμε κρατήσει κλειστό το στόμα μας; Το "αγκάθι" είναι αιχμηρό και οξύ. Έτσι θέλουμε να είμαστε κι εμείς και να είστε χαρούμενοι που υπάρχουμε", κατέληξε.

Με τον τρόπο αυτό εξέθετε και τον υπόλοιπο- αρκούντως σοβαρό- γερμανικό Τύπο. Εξ αυτού του λόγου, το (πλέον σοβαρό) περιοδικό Spiegel αφιέρωσε εξώφυλλο του (με ρεπορτάζ) με αποκαλύψεις για τις τακτικές της Bild.

Ο τίτλος του Spiegel ήταν "Bild: Οι εμπρηστές". Εντός του ρεπορτάζ το περιοδικό εξαπέλυε επίθεση στην εφημερίδα, καταλογίζοντας της, με αφορμή τη στάση της έναντι της Ελλάδας, ότι "κατρακυλά στο ρόλο ενός δεξιού-λαϊκιστικού κόμματος, το οποίο λείπει από τη γερμανική πολιτική κουλτούρα".

Διαβάστε περισσότερα...

Η διαδικτυακή γνωριμία αποδείχθηκε... ακριβή απάτη


Τους κρυφούς κινδύνους των διαδυκτυακών γνωριμιών αψήφησε ένας 42χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης, καταγγέλλοντας στην αστυνομία ότι επιτήδειοι του απέσπασαν το ποσό των 3.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρονος ....

γνωρίστηκε, μέσω του Διαδίκτύου, με αλλοδαπή γυναίκα, μέλος διεθνούς κυκλώματος, κάτοικο Λονδίνου κατά δήλωσή της, η οποία κατάφερε να του αποσπάσει τμηματικά το παραπάνω χρηματικό ποσό, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα για να τον συναντήσει.

Τα μέλη της σπείρας για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που λάμβαναν υποσχέθηκαν στον 42χρονο ότι θα του έστελναν δέμα με πολύτιμους λίθους, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τους έστελνε άλλα 8.500 ευρώ.

Τα χρήματα θα τα παραλάμβανε 27χρονος Νιγηριανός ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο 42χρονος υποψιάστηκε την απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο νεαρός αλλοδαπός θα παραπεμφεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη και σύσταση συμμορίας, στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών – Πως θα χορηγούνται


Αλλάζει από την 1η Μαρτίου 2012 ο τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Οι σχετικές ρυθμίσεις δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ την περασμένη Παρασκευή και προβλέπουν ότι κάθε είδους επικοινωνία, συναλλαγή ή υποβολή στοιχείων μεταξύ δημοσίων αρχών και πολιτών για την έκδοση, ενημέρωση, αναθεώρηση, ανάκληση και ακύρωση έγκρισης δόμησης καθώς και άδειας δόμησης θα εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η έγκριση δόμησης θα χορηγείται ...

μέσα σε πέντε ημέρες και η άδεια δόμησης εντός διημέρου από την υποβολή των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών στην Υπηρεσία Δόμησης του οικείου δήμου. Ο φάκελος για την έκδοση άδειας δόμησης θα πρέπει να υποβάλλεται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της έγκρισης δόμησης,

Για κτίρια επιφάνειας έως 2.000 τ.μ. η έγκριση δόμησης θα ισχύει για ένα έτος, ενώ για τα μεγαλύτερα κτήρια θα λήγει μετά από δύο έτη. Σχετικά με την άδεια δόμησης, αυτή θα ισχύει για τέσσερα έτη από την έκδοσή της _ εκτός εάν αφορά ανέγερση κτιρίου ή κτιρίων με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τετραγωνικών μέτρων οπότε θα ισχύει για έξι χρόνια.

Κατ΄εξαίρεση _ αντί για την 1η Μαρτίου οπότε τίθενται σε ισχύ οι περισσότερες διατάξεις του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης (νόμος 4030) _ η ισχύς ρύθμισης για τις κατασκευές που βρίσκονται σε ιδιαίτερης σημασίας περιοχές αρχίζει με τη δημοσίευση του νόμου.

Ειδικότερα, για κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με τουριστικές εγκαταστάσεις, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους, και παραμένουν ημιτελείς μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης, ο δήμος θα καλεί τον ιδιοκτήτη να ολοκληρώσει την κατασκευή το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες.

Αν μετά από τέσσερις μήνες ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί, ο δήμος θα βάζει νέα προθεσμία όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός. Μετά από το διάστημα αυτό ο δήμος θα πρέπει να προβεί στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και κατασκευών με τη δαπάνη να βαραίνει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο. Το ύψος του και οι διαδικασίες επιβολής του αναμένεται να καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.

Σε εξειδίκευση του νόμου 4030 αναμένεται η έκδοση πολλών κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες, μεταξύ άλλων, θα καθορίζονται:

- ο τρόπος διαδικτυακής συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων που χορηγούν εγκρίσεις και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών από τις δημόσιες αρχές,

- οι τεχνικές προδιαγραφές των στοιχείων και δικαιολογητικών που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή

- η κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής και η αποκλειστικά ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων στοιχείων

- η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής

- το πληροφοριακό σύστημα και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται προς τους ενδιαφερόμενους και τους πολίτες,

- το πρότυπο για τη μορφή και το περιεχόμενο του ενιαίου εντύπου της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης

- ο αριθμός των ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργου, η διενέργεια των ελέγχων ανά ειδικότητα μηχανικού και έργο.

Δικαιολογητικά για έγκριση δόμησης

Για τη χορήγηση έγκρισης δόμησης (δηλαδή της πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης), υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες:

- Αίτηση, του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων και φύλλο ελέγχου.

- Τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα δόμησης.

- Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού.

- Τίτλος ιδιοκτησίας και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό απόσπασμα για κάθε ακίνητο, αποδεικτικά στοιχεία νομιμότητας των υφιστάμενων κτισμάτων σε περίπτωση προσθήκης και εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών και διοικητικών οργάνων, όπου απαιτούνται.

Δικαιολογητικά για άδεια δόμησης

Για την έκδοση άδειας δόμησης (επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών ) υποβάλλονται η έγκριση δόμησης και τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες:

- Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων.

- Αρχιτεκτονική μελέτη, στην οποία εμπεριέχεται η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας και η μελέτη προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία όπου απαιτείται.

- Στατική μελέτη.

- Μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

- Μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου.

- Μελέτη χρονικού προγραμματισμού εκτέλεσης έργου.

- Μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων.

- Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας, θεωρημένη από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

- Μελέτη καυσίμου αερίου, εγκεκριμένη από την αρμόδια εταιρεία παροχής αερίου.

- Υπεύθυνη δήλωση κάθε μελετητή μηχανικού, στην οποία μεταξύ άλλων περιέχεται σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας του έργου, ταυτότητα κτιρίου κ.ά.

Αναθεώρηση αδείας

Η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται, μετά τη λήξη της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας:

- Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της (σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης) αν δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

- Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της (σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της), αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

- Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.

- Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων.

Επίσης, η άδεια δόμησης αναθεωρείται κατά τον χρόνο ισχύος της στην περίπτωση που αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός. Εάν οι οικοδομικές εργασίες διακοπούν χωρίς υπαιτιότητα του δικαιούχου της άδειας, η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται αναλόγως, με απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Έλεγχος των εργασιών δόμησης και κυρώσεις

Οι έλεγχοι σε όλη τη διαδικασία ανέγερσης ενός κτηρίου θα διενεργούνται από διαφορετικό κάθε φορά Ελεγκτή Δόμησης με αυτοψία και έλεγχο της εφαρμογής των μελετών βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια δόμησης. Ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης θα επιβάλλεται στους μελετητές μηχανικούς απαγόρευση εκπόνησης και υπογραφής μελετών για την έκδοση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης και η κύρωση της απαγόρευσης επίβλεψης οικοδομικών εργασιών από 3 έως 12 μήνες.

Οι κυρώσεις διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής, καθώς και όταν οι παραβάσεις αφορούν οικοδομικές εργασίες σε παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε προστατευόμενη περιοχή. Κατά την τρίτη υποτροπή, οι κυρώσεις θα είναι οριστικές.

Για μικρές παραβάσεις στη δόμηση επιβάλλεται σε βάρος του επιβλέποντος μηχανικού χρηματικό πρόστιμο ύψους από 1.000 έως 20.000 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου. Οι παραβάσεις που θα χαρακτηρίζονται μικρές θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. Το ύψος των προστίμων θα αναπροσαρμόζεται κάθε δύο έτη με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Στον έλεγχο τα πολεοδομικά γραφεία μένουν εκτός διαδικασίας. Οι Ελεγκτές Δόμησης θα είναι ιδιώτες και θα αποκτούν την ιδιότητα για δύο έτη. Η απόκτηση νέας άδειας ελεγκτή δόμησης από το ίδιο πρόσωπο θα είναι δυνατή μόνο αν παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών από τη λήξη της προηγούμενης άδειάς του. Ο ελεγκτής δεν πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ή υπαλλήλου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Πηγή: “Το Βήμα”
Διαβάστε περισσότερα...

Από ώρα σε ώρα...


Οι Άγγλοι δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν σενάρια για την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν μέχρι σήμερα τα πάντα για να δικαιωθούν οι ευρωσκεπτικιστές. Κι όταν ακόμη δεν υπήρχαν ειδήσεις, αρκούσε η δημοσίευση φημών για να δημιουργηθεί το σχετικό και απαραίτητο «ρεύμα». Το πρόβλημα γι΄αυτούς είναι ...

ότι μπορεί, την ύστατη έστω ώρα, να έρθουν τα μυαλά των Ευρωπαίων στην θέση τους και να αποφασίσουν την έκδοση ευρωομολόγων.

Η κρίση αυτή μπορεί πράγματι να αποτελέσει την ταφόπλακα μιας υπερβολικά φλύαρης και ανέτοιμης Ευρώπης στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει ένα κοινό και ελπιδοφόρο μέλλον. Μπορεί, όμως, και να αποτελέσει τον καταλύτη για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και να πετύχει ένα πείραμα που μέχρι χτες φαινότανε να έχει λίγες πιθανότητες για κάτι τέτοιο! Η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης ήταν ένα όμορφο σενάριο, αλλά προ της κρίσης συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες για την υλοποίησή του σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα...

Ο κάθε ένας έχει τους δικούς του λόγους για να επιδιώκει ένα διαφορετικό τέλος στην ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία που ξεκίνησε με την υιοθέτηση του ευρώ ως κοινού νομίσματος της Ευρώπης. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν κάθε λόγο να αμφιβάλλουν για τις ευγενείς προθέσεις του Λονδίνου και για τα αγαθή κίνητρα των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Ένα δυνατό ευρώ, για παράδειγμα, αποτελεί κίνδυνο για την θέση της στερλίνας στο πάνθεον των αποταμιευτικών νομισμάτων. Όσο για τους διεθνείς οίκους; Αυτοί έκαναν τόσα πολλά «λάθη» το τελευταίο χρονικό διάστημα όσα δεν έχουν κάνει σωρευτικά σε όλες τις δεκαετίες της λειτουργίας τους.

Ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά, γεγονός είναι ότι στις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, παίζονται τα πάντα. Σε μία πλέον κίνηση, σε μία ζαριά. Από την μία υπάρχει η πιθανότητα να πρυτανεύσει η λογική και η Ευρώπη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς προς την πολιτική της ενοποίηση. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πιθανότητα, αυτή του ατυχήματος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να χαρούν κάποιοι για τα βραχυπρόθεσμα οφέλη τους, αλλά όλοι να αναρωτηθούν (αργά ή γρήγορα) αν άξιζε τον κόπο να οδηγηθούν τα πράγματα σε ένα περιβάλλον με την εκδήλωση τόσο ακραίων φαινομένων...

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου


Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου ....




Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

Γιορτάζουν: Φαίδρα, Φαίδρος, Φιλούμενος.

Γεγονότα

1812: Τελειώνει στη Ρωσία η Μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1826: Ο γάλλος φιλέλληνας Φαβιέρος, επικεφαλής 480 φιλελλήνων, σπάει την πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Κιουταχή κι εφοδιάζει τους πολιορκημένους με πυρίτιδα.

1899: Ο ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

1906: Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Lancia από τον ραλίστα και μηχανικό Βιτσέντσο Λάντσια.

1964: Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

1975: Οι Queen ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι Bohemian Rhapsody.

Γεννήσεις

1915: Μπίλι Στρέιχορν, αμερικανός συνθέτης και πιανίστας, συνεργάτης του Ντιουκ Έλινγκτον. (Take the A train)(Θαν. 31/5/1967)

1921: Σάββας Αγουρίδης, πανεπιστημιακός, διακεκριμένος καθηγητής της Θεολογίας. (Θαν. 16/2/2009)

1925: Ερνστ Χάπελ, αυστριακός ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου. (Θαν. 14/11/1992)

Θάνατοι

1851: Εμμανουήλ Ξάνθος, από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, που προετοίμασε την Επανάσταση του 1821. (Γεν. 1772)

1924: Τζιάκομο Πουτσίνι, ιταλός συνθέτης. (Τόσκα)(Γεν. 22/12/1858) [Αποφθέγματα]

2001: Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης, ένας από τους τέσσερις Beatles. (Γεν. 25/2/1943)

sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση - σοκ του ΟΟΣΑ: Στο 6,1% η ύφεση στην Ελλάδα φέτος


Σε «Κασσάνδρα» εξελίσσεται ο ΟΟΣΑ λόγω των προβλέψεών του για την Ελλάδα. Ο διεθνής οργανισμός βλέπει πιο «μαύρη» την κατάσταση απ' ότι την υπολογίζει η κυβέρνηση και η τρόικα και μιλάει για ύφεση 6,1% φέτος έναντι του... «αισιόδοξου» 5,5%, που δίνουν άλλοι οργανισμοί.

Σε ότι αφορά το μέλλον, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ...

ύφεση της τάξης του 3% του χρόνου ενώ το 2013 θα είναι το πρώτο έτος ανάκαμψης με το «αναιμικό» ποσοστό του 0,5%.

Φυσικά όλες οι παραπάνω τιμές προϋποθέτουν ότι όλα θα πάνε καλά ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς να υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους.

«Η τεράστια προσαρμογή που απαιτείται για να ανακοπούν και να αντιστραφούν οι αυξήσεις στο υψηλό ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ δεν αφήνει περιθώρια δημοσιονομικής χαλάρωσης στην Ελλάδα», επισημαίνει ο διεθνής οργανισμός, καλώντας τη χώρα μας να δώσει έμφαση στον περιορισμό των δαπάνών αντί να αυξήσει και άλλο τη φορολογία.
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν στοιχεία για τους Έλληνες βουλευτές που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία


Αίτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση για την καταγγελία του ελληνικής καταγωγής Ελβετού Βουλευτή, Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι οι λογαριασμοί των Ελλήνων στην Ελβετία δεν ανοίγουν αφού περιλαμβάνονται και ονόματα ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με την αίτηση των δύο βουλευτών ...

της Νέας δημοκρατίας, ο ελληνικής καταγωγής κ. Ζησιάδης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα («Έρευνα» του Παύλου Τσίμα) ότι από το 2005 υπάρχει πρόταση των Ελβετικών αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση για να υπογραφεί συμφωνία για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε καθώς όπως υποστήριξε ο κ. Ζησιάδης, υπάρχουν «συμφέροντα» που δεν θέλουν «να δηλωθούν να και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί» και αυτό «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία»

Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον κ. Πετσάλνικο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα αναφορικά και

Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά και να ερευνηθεί η υπόθεση ώστε να εξακριβωθούν «τα ονόματα των βουλευτών της Ελλάδας που διαθέτουν κατά τρόπο παράνομο, επιλήψιμο ή αδιαφανή χρηματικά ποσά σε καταθέσεις ελβετικών τραπεζών».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Φορολογική συμφωνία Ελλάδος – Ελβετίας για καταθέσεις Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες

Την Κυριακή 16-11-2011 σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Παύλου Τσίμα με τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ», η οποία τυγχάνει υψηλών ποσοστών τηλεθέασης περιήλθε σε γνώση εκατομμυρίων Ελλήνων δήλωση του Βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, η οποία κατά λέξη έχει ως εξής:

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην Υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι γυρεύει η Ελβετία. Γυρεύει να φέρει όλα τα χρήματα από την Ελλάδα στην Ελβετία; Είναι αυτός ο στόχος της;».

ΤΣΙΜΑΣ: «Η απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας τον άφησε άφωνο. Η Ελβετία του απάντησε έχει προτείνει από το 2005 στην Ελληνική Κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις 6 χρόνια τώρα κωφεύουν».

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «......Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί Βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Προς επιβεβαίωση σας επισυνάπτω και αντίγραφο της εν λόγω εκπομπής.

Επειδή από την δημόσια δήλωση του Ελβετού Βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη προκύπτει με σαφήνεια ότι από το έτος 2005 οι αρμόδιες Ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην Ελληνική Κυβέρνηση σύναψη φορολογικής σύμβασης για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία. Όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς.

Ενόψει των προηγουμένων παρακαλούμε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών Αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε Ελβετικές Τράπεζες.

Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά.

Αθήνα 28/11/ 2011 Οι Αιτούντες Βουλευτές

Γιακουμάτος Γεράσιμος (Β' Αθήνας)

Τζαβάρας Κωνσταντίνος (Ηλείας)
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δώρο έκανε ο Τούρκος "σοσιαλιστής" στον Γ.Παπανδρέου


O τέως Πρωθυπουργός πέρασε μια βόλτα απ' το συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας προκειμένου να τους λύσει τα προβλήματα. Μετά από μια απελευθερωμένη ομιλία για πολυπολιτισμική κοινωνία, είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ κ.λπ. και αφού οι αργόσχολοι τον χειροκροτούσαν όρθιοι...

ο Τούρκος Πρόεδρός των Πρασίνων, Cem Ozdemir, του έκανε ένα δώρο και έσκασαν στα γέλια. Δείτε τι του έδωσε:



Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο η προδοσία σώζει


του Σταύρου Θεοδωράκη
Την πρώτη φορά που ταξίδεψα στο εξωτερικό, είχα κρυμμένα τα δολάρια στην γραβιέρα. Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’70 και ελπίζω το αδίκημα να έχει παραγραφεί. Ο πατέρας μου ήταν αυτός που επέμενε να βάλουμε τα λεφτά στο τυρί και όχι στην οδοντόκρεμα. Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Γιουγκοσλαβία – Ιταλία - Σιένα. Δυο μέρες ταρακούνημα με το μυαλό ....


στους τελωνειακούς και στα δολάρια. Οι Γιουγκοσλάβοι βέβαια ήξεραν ότι ήμασταν φορτωμένοι συνάλλαγμα. Άλλος 500 άλλος 1000, τα έξοδα δηλαδή για 3-4 μήνες φοιτητική ζωή. Αλλά γι' αυτούς υπήρχαν τα τσιγάρα. Τα αγοράζαμε από τα αφορολόγητα στα σύνορα, τα δίναμε στον οδηγό και αυτός όποτε πέφταμε σε μπλόκο μοίραζε από ένα πακέτο σε κάθε αστυνομικό. Μια φορά δεν δώσαμε και μας κατέβασαν ξημερώματα στον δρόμο και έκαναν φύλλο και φτερό το λεωφορείο. Δύο-τρεις που είχαν κρύψει τα 100δόλαρα στα τασάκια των καθισμάτων τους τα έχασαν. Φτερά κάνανε και μερικά μπουκάλια ούζου. Ο καθένας μπορούσε να μεταφέρει μέχρι δύο μπουκάλια αλκοόλ, ε! οι πλεονέκτες που είχαν πάρει και τρίτο μπουκάλι το χαιρέτησαν. Έγιναν τρόπαια σε γιουγκοσλάβικο τραπέζι.

Από εκείνο το ξημέρωμα πρέπει να έχουν περάσει 30 χρόνια. Τώρα στην Ομόνοια τα περίπτερα αντί για εφημερίδες έχουν κρεμασμένα πορνό περιοδικά. Έπεσε και η ποιότητα των ξενύχτηδων. Και στην Αθηνάς δεν έχει ανθόγαλο με μέλι αλλά κατεψυγμένα σάντουιτς που μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων. Στους πάγκους αποκαθηλωμένες οι κυριακάτικες εφημερίδες προειδοποιούν για τον κίνδυνο της δραχμής. Έλα; Πριν λίγους μήνες όταν το πρωτοείπε η Δαμανάκη την πήρανε στο κυνήγι.

Όπως συμβαίνει σε πολλές τραγωδίες, οι αγγελιοφόροι φταίνε. Και τώρα όλοι φωνάζουν «τρέξε, Λουκά, τρέξε, μήπως και προλάβεις και δεν μας διώξουν από το ευρώ». Αν εξαιρέσεις πέντε ακραίους (από τα δεξιά και από τα αριστερά) και μια ντουζίνα επιχειρηματίες που έχουν μεταφέρει όλα τα χρήματα τους στο εξωτερικό και περιμένουν να επιστρέψουν πλούσιοι, όλοι οι άλλοι παρακαλάνε να παραμείνουμε στο ευρώ. Τώρα όμως, δεν είναι πια στο χέρι μας.

Αν σωθούμε πάντως, σωθεί και το ευρώ και δεν γυρίσουμε στη δραχμή, καλό θα είναι να έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση. Να θέσουμε στο περιθώριο τους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ – αυτό είναι εύκολο- αλλά ταυτόχρονα να αλλάξουμε και τις συνήθειες μας – αυτό είναι δύσκολο. Κριτική δηλαδή αλλά και αυτοκριτική. Μόνο αν όλοι – αριστεροί, δεξιοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, φοιτητές και δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και τραπεζίτες, αγρότες και νησιώτες, εργάτες και επιχειρηματίες – προδώσουμε την τάξη μας, θα αλλάξει και η χώρα. Χωρίς προδοσία δεν θα ξεκολλήσουμε ποτέ από το παρελθόν. Τα λάθη θα επαναλαμβάνονται. Ο ένας θα χαϊδεύει τα αυτιά του άλλου και οι δημοσιογράφοι θα λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε. Και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να θυμηθούμε τις παλιές συνταγές. Οι γραβιέρες, ας πούμε, πρέπει να είναι παλιές και σκληρές. Αν είναι φρέσκιες λιώνουν και ανοίγουν. Και η οδοντόκρεμα δεν πρέπει να είναι μέντα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κάψει τα χαρτονομίσματα.

protagon.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταματήστε να αναρωτιέστε γιατί γεννηθήκατε κοντοί


Είναι γνωστό από καιρό … ότι τα γονίδια ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για το ύψος μας. Ωστόσο, τώρα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι κοντοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάζουν έλλειψη αντιγράφων ορισμένων γονιδίων.

Ομάδα ερευνητών μελέτησε το DNA περισσότερων από 11.000 παιδιών και ενηλίκων και παρατήρησε ότι ...


όσοι είχαν χαμηλό ύψος έφεραν υπερβάλλοντα αριθμό σπάνιων διαγραφών, ή αντιγράφων που απουσίαζαν, σε συγκεκριμένα γονίδια. Μέχρι τώρα οι περισσότερες έρευνες στα γονίδια και το ύψος επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό ποικιλομορφιών σε κοινά γονίδια αντί σε απουσία άλλων, όπως δήλωσε ο ερευνητής Dr. Joel Hirschhorn του Children’s Hospital στη Βοστόνη.

Αναλύοντας πρώτα το DNA 4.400 παιδιών, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι λιγότερα αντίγραφα ενός γονιδίου ήταν παρόντα σε αυτούς που είχαν χαμηλό ύψος.



Επεκτείνοντας τα ευρήματα σε σχεδόν 6.900 αφροαμερικανούς, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάλι ότι οι κοντύτεροι συμμετέχοντες είχαν υπερβάλλοντα αριθμό απόντων αντιγράφων γονιδίων. Οι διαγραφές θα μπορούσαν να έχουν κληρονομηθεί από τους γονείς, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις, δήλωσε ο Hirschhorn. Πρόσθεσε ότι συνήθως οι ερευνητές εστιάζουν σε μια ποικιλομορφία τη φορά, αλλά εδώ πρόκειται για είδος αθροιστικής επίδρασης της ποικιλομορφίας.

Αρκετοί παράγοντες θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Ένας είναι το γεγονός ότι τα παιδιά των οποίων αξιολογήθηκε το DNA είχαν αρχικά υποβληθεί σε γενετική ανάλυση για άλλες αιτίες και είναι πιθανόν όσα είχαν πολλά αντίγραφα γονιδίων απόντα να ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν παθήσεις που οδηγούν σε φτωχή ανάπτυξη, αλλά η αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων σε πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα υποδεικνύει ότι τα ευρήματα μπορούν να γενικευτούν.
Διαβάστε περισσότερα...

Αποτελέσματα ΑΓΩΝΩΝ Αργολίδας 26 & 27 Νοεμβρίου


Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων στην Αργολίδας του Σαββατοκύριακου 26 & 27 Νοεμβρίου ....







ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δ' ΕΘΝΙΚΗ



ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ο. ΚΥΜΗΣ 1-0
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 0-4
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2011 - ΧΑΛΚΙΔΑ 1-0
Α.Ο. ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 4-1
ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 0-0
ΘΗΒΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 3-2
ΠΟΡΟΣ - ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΡΜΗΣ 0-0



Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΑΡΙΣΤΕΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ 1-1
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ 3-3
ΔYΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΟΡΟΥ 1-1
Α.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 1-3
Α.Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ - ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ 0-1
ΠΑΜΜΗΔΕΑΤΙΚΟΣ - ΜΕΘΑΝΑ 0-3
ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑΣ - Α.Ο. ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ 1-1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ - ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ 2-0
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ 1-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΣΥΜΝΗ 5-1
ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ 1-1


B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΥΑΣ 3-2
ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1
Α.Γ.Ο.Ν. - ΦΟΙΝΙΚΑΣ 3-1
Α.Ο. Ν.ΚΙΟΥ - ΔΑΝΑΟΙ 0-1
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΥΓΚΕΥΣ 1-2
ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ 3-1
ΕΡΑΣΙΝΟΣ - ΑΡΓΕΑΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΠΑΝΑΝΥΦΙΑΚΟΣ - ΟΡΝΕΑΤΗΣ ΓΥΜΝΟΥ 5-0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΙΜΝΩΝ - Ν. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. 6-4
Α.Ο. ΜΙΔΕΑΣ - ΔΟΞΑ Α.Α. 1-4
ΑΡΗΣ ΡΟΪΝΟΥ - ΠΛΑΤΑΝΙΤΙ 3-0
ΔΟΞΑ ΠΟΥΛ. - Α.Ο. ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑΣ 1-4
ΔΟΞΑ ΑΔΑΜΙΟΥ - ΤΟΞΟΤΗΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ 3-3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΛΟΥ - ΔΗΜΑΙΝΑ 2-1
ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ - ΛΕΥΚΑΚΙΑ 0-1
ΘΗΣΕΑΣ - ΥΔΡΑ ΓΑΛΑΤΑ Κυριακή 27/11/11 14:00

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 22-36

ΜΠΑΣΚΕΤ Α2

ΑΕΚ Άργους - ΟΦ Ηρακλείου 56-70


Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου


Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου ...



Γιορτάζουν: Ειρήναρχος.

Γεγονότα

1443: Ο Γεώργιος Καστριώτης, Σκεντέρμπεης για τους Αλβανούς, ανακηρύσσεται πρίγκιπας της Αλβανίας.

1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.

1925: Οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής. (Μαρασλειακά)

1953: Τελειώνει, έπειτα από μακρά διαδικασία, η Δίκη των Αεροπόρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται στελέχη της πολεμικής αεροπορίας, που κατηγορούνται για φιλοκομμουνιστικές δραστηριότητες. Δύο καταδικάζονται σε ισόβια, 6 σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης και ένας αθωώνεται.

1999: Ο παραγουανός Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ γίνεται ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που σημειώνει χατ-τρικ. Στον αγώνα Βελέζ Σάρσφιλντ - Φεροκαρίλ Έστε για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας Αργεντινής σημειώνει τρία γκολ με πέναλτι.

2002: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδικάζει το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ (4,6 δισ. δρχ.) ως αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.

Γεννήσεις

1820: Φρίντριχ Ένγκελς, γερμανός φιλόσοφος, συνεργάτης του Καρλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, που αποτελεί τη βίβλο του κομουνιστικού κινήματος. (Θαν. 5/8/1895)

1929: Μπέρι Γκόρντι τζούνιορ, αμερικανός πρώην μποξέρ, συνθέτης και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Motown, που ειδικεύεται στη μαύρη μουσική.

1972: Αναστασία Κελεσίδου, ολυμπιονίκης της δισκοβολίας.

Θάνατοι

1912: Λαυρέντιος (Λορέντζος) Μαβίλης, ποιητής. (Γεν. 6/9/1860)

1937: Παύλος Νιρβάνας, στρατιωτικός γιατρός και λογοτέχνης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Πέτρος Αποστολίδης. (Γεν. 1866)

1954: Ενρίκο Φέρμι, ιταλός φυσικός, από τους πρωτοπόρους της πυρηνικής επιστήμης, που βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1938. (Γεν. 29/9/1901)

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συμβουλές μόνο για γυναίκες...


Συμβουλές μόνο για γυναίκες...












1.Πήγαινε με νεότερους άντρες. Έτσι και αλλιώς μένουν πάντα παιδιά !
2.Ποτέ δε θα μπορέσεις ν’ αλλάξεις έναν άντρα. Εκτός αν φοράει πάνες.....
3.Τι κα κάνεις αν φύγει από το σπίτι? Κάνεις νόημα στον επόμενο να έρθει !
4. Ποτέ μην αφήσεις το μυαλό του να αναρωτιέται. Είναι πολύ μικρό και θα το χάσει!
5. Αν σε ρωτήσει ποια βιβλία προτιμάς, πες του τα βιβλιάρια καταθέσεων.
6. Για να του δείξεις ότι έχεις καταπληκτικό χιούμορ δεν χρειάζεται να του λες ανέκδοτα. Απλά να γελάς με τα αστεία του !
7. Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι. Απλά έχουν άλλη φάτσα για να μην τους μπερδέψουμε.
8. Εργένης: Ένας άντρας που έχασε την ευκαιρία να κάνει μία γυναίκα δυστυχισμένη.
9. Ο Έρωτας είναι τυφλός, αλλά ο γάμος σου ανοίγει τα μάτια μία και καλή.
10. Αν ζητάς έναν σταθερό άντρα, ψάξε σε αναπηρική καρέκλα.
11. Αν ζητάς έναν σπιτόγατο, ψάξε στις φυλακές τις περιοχής σου.
12. Αν ζητάς έναν μονογαμικό αλλά ευτυχισμένο άνδρα, ξεζούμισέ τον. Αν επιμένει στην άστατη ζωή, ευνούχισε τον. (Δεν φταίει ο καημένος είναι θέμα ανδρικής ορμόνης).

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες


Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε. Ενας «άγγελος» ηλικίας μόλις ...


200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα! Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;


Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα; Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;

Εκατοντάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παράξενα και μεταφυσικά θέματα φιλοξενούν εδώ και έναν μήνα τη φωτογραφία ενός μικρού αγάλματος ύψους μόλις είκοσι πέντε εκατοστών. Παριστάνει μια γυναικεία ανθρωποειδή μορφή με μακριά μαλλιά και μακρύ φόρεμα που καλύπτει τα πόδια… Στους ώμους της φέρει ένα ζευγάρι φτερά και μοιάζει πολύ με την εικόνα που έχουμε όλοι για τους αγγέλους.

Εως εδώ, τίποτε το παράξενο. Εκείνο που έκανε τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου συνοδευόμενη από ένα είδος ρεπορτάζ, το οποίο ωστόσο δεν αναπαρήγαγαν τα γνωστά ΜΜΕ, ήταν ο ισχυρισμός ενός επιστήμονα που εργάστηκε επί είκοσι τρία χρόνια στη NASA ότι το άγαλμα αυτό βρέθηκε το 1969 ενσωματωμένο σε ένα από τα βράχια της Σελήνης και έφεραν στη Γη οι αστροναύτες του «Απόλλων 11»!



Ο γεωλόγος δρ Μόρις Τσαρλς που αποκάλυψε την ύπαρξη του αγαλματίδιου ισχυρίζεται ότι εργαζόταν στη NASA επί είκοσι τρία χρόνια, από το 1964 έως το 1987, αλλά διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με τους παλιούς συνεργάτες του. Υποστηρίζει λοιπόν ότι η χημική ανάλυση στην οποία υποβλήθηκε το αγαλματίδιο απέδειξε ότι δημιουργήθηκε από ένα μείγμα σιδήρου που υπάρχει μόνο στη Σελήνη και μάλιστα γυαλίστηκε «στο χέρι» για να έχει μια εντυπωσιακά ασημόχρωμη γυαλάδα!

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι κατασκευάστηκε πριν από 200.000 χρόνια, δηλαδή 170.000 χρόνια πριν εμφανιστεί στη Γη το ανθρώπινο είδος! «Το είδος του μετάλλου δείχνει ότι κατασκευάστηκε στη Σελήνη και δεν μεταφέρθηκε εκεί από εξωγήινα όντα! Αυτό σημαίνει πως κάποτε η Σελήνη είχε ατμόσφαιρα που επέτρεπε την ανάπτυξη ζωής και μάλιστα ενός εξελιγμένου είδους με υψηλή αίσθηση της ομορφιάς» υποστηρίζει ο καθηγητής.
Μετά την επίδειξή του σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, το αγαλματίδιο μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία για περαιτέρω μελέτη και εργαστηριακή εξέταση…Ενας άλλος Ιησούς ή δημιούργημα των Ανουνάκι; Πώς όμως έφτασε το αγαλματίδιο στα χέρια του δρα Τσαρλς, αν και έμεινε κρυφό επί σαράντα χρόνια;

«Ηταν κοινό μυστικό η ύπαρξή του, αλλά τα “κεφάλια” της NASA την κρατούσαν απόρρητη γιατί φοβόντουσαν παγκόσμιο πανικό! Πρόσωπα που για ευνόητους λόγους πρέπει να μείνουν ανώνυμα μου έφεραν κρυφά το άγαλμα» διατείνεται ο ίδιος.

Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει τη φωτογραφία, ένας ανθρωπολόγος από την Ουάσινγκτον που δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει τους κατασκευαστές του «αγγέλου» ως όντα με θρησκευτικές πεποιθήσεις που μοιάζουν με τις χριστιανικές! «Δεν αποκλείεται να είχαν έναν δικό τους “Ιησού”, πράγμα που θα αποδείκνυε ότι οι πνευματικές αρχές είναι συμπαντικές» φέρεται να λέει προκαλώντας αντιδράσεις: «Αυτό είναι καθαρή χριστιανική προπαγάνδα» απαντά ο δρ Μάιλς Φρέντερικς από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνοντας μιαν άλλη εκδοχή: «Οι Σουμέριοι έλεγαν ιστορίες για τους Ανουνάκι από τον 18ο αιώνα π.Χ. Ισως τους επισκέφθηκαν όντα από τη Σελήνη που έφτιαξαν το άγαλμα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή τους»!

Κανείς δεν ξέρει αν το άγαλμα και οι ισχυρισμοί του δρα Τσαρλς είναι αληθινά. Η NASA διέψευσε επισήμως τους ισχυρισμούς του. Πάντως, το ίδιο είχε κάνει και στις 20 Απριλίου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην αστροναύτη Εντγκαρ Μίτσελ στο CNN, σύμφωνα με τις οποίες η συντριβή ενός UFO στο Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο ήταν πραγματικό γεγονός! Ο Μίτσελ, που είχε συμμετάσχει στην αποστολή του «Απόλλων 14» στη Σελήνη, υποστήριξε ακόμη ότι οι Αρχές των ΗΠΑ -αλλά και οι διεθνείς- γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή, αλλά το κρατούν μυστικό από την κοινή γνώμη!

apocalypsejohn.com


Διαβάστε περισσότερα...

Επικό ξύλο ανάμεσα σε γυναίκες


Είσαι γυναίκα και θες να τσακωθείς; Βάλε ένα κοντό φόρεμα, ένα στρινγκ από μέσα και κάνε μια βόλτα από το Atlantic City του New Jersey.
Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα που έχουμε οι άνδρες για το ξύλο ανάμεσα σε γυναίκες είναι μια ρομαντική ....


εκδοχή πορνό με κορίτσια να παίζουν πόλεμο με τα μαξιλάρια τους φορώντας τις τελευταίες δημιουργίες της Victoria Secret. Αλλά στην πραγματική ζωή τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο βίαια.


Έξω από ένα καζίνο στο Atlantic City του New Jersey, δύο γυναικοπαρέες πιάστηκαν στα χέρια. Και επί 3 σχεδόν λεπτά δεν σταμάτησαν να γρονθοκοπούν και να κλωτσούν η μία την άλλη.

Για άλλους το θέαμα είναι λίγο βίαιο. Για άλλους απλά ψυχαγωγικό. Η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές έφυγαν με σπασμένες μύτες και μελανιές. Ακόμα κι όταν κυλιόντουσαν στα πατώματα προσπαθούσαν να κλωτσήσουν η μία την άλλη στο πρόσωπο.

Ακόμα πιο επική είναι η ατάκα του τύπου που τραβάει το βίντεο και στο τέλος αναφωνεί: Best birthday ever.


girl fight.4 by octopusmike
Διαβάστε περισσότερα...

27 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής


Η Ημέρα Αντικαταναλωτισμού γιορτάζεται την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στη Βόρεια Αμερική και το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε ...


πριν από 14 χρόνια από τον καναδοεσθονό Κάλε Λασν, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα μιας μέρας, όπου οι καταναλωτές θα απείχαν από την πιο βασική τους ανάγκη. Ο Λασν ξεκίνησε ως στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας για να μεταστραφεί σε κήρυκα κατά του καταναλωτισμού.

«Η κατανάλωση από μόνη της δεν είναι κακό, αλλά το τι αγοράζουμε» λέει. Και μας καλεί να αναλογισθούμε έστω και για μία μέρα τη σχέση της κατανάλωσης με την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη φτώχεια. Οι πλούσιες χώρες της Δύσης, που αποτελούν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνουν το 80% των πόρων της Γης, προκαλώντας δυσαναπλήρωτες καταστροφές στο περιβάλλον και άδικη διανομή του πλούτου.

Οι αντίπαλοι της Ημέρας επισημαίνουν τη ματαιότητα του μηνύματος, καθώς η παροδική απομάκρυνση από τις αγορές δεν μπορεί να επιφέρει καμία αλλαγή στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, γιατί 364 μέρες κατάφασης δεν μπορούν να επισκιαστούν από μια μέρα άρνησης του κατανάλωσης.

Στη Βόρειο Αμερική οι εορτασμοί γίνονται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπου οι ακτιβιστές καταστρέφουν πιστωτικές κάρτες, αναρτούν συνθήματα για την Ημέρα, συζητούν με τον κόσμο, χορεύουν, τραγουδούν και στήνουν θεατρικές παραστάσεις δρόμου, προκαλώντας την οργή των καταστηματαρχών. Τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής, ABC, CBS και NBC, αρνούνται να προβάλλουν διαφημιστικά της Παγκόσμιας Ημέρας Αγοραστικής Αποχής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής διαρκεί μόνο μία μέρα. Οι άγγλοι διοργανωτές της Γιορτής ξεκίνησαν μια νέα καμπάνια αντικαταναλωτισμού και μας προτρέπουν «Να μην αγοράσουμε τίποτα τα Χριστούγεννα» (Buy Nothing Christmas).

sansimera.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάγκαλος κράζει Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή


Βαρύτατες ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο αποδίδει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. .«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί ...

εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Παράλληλα, τα... χώνει εμμέσως και στον Χρήστο Παπουτσή, για την... αναρχία που όπως λέει κυριαρχεί στο κράτος, "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τηην ΔΕΗ. "Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη", σημειώνει.
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 27 Νοεμβρίου


Σαν σήμερα 27 Νοεμβρίου ...





Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής.

Γεγονότα

1095: Ο Πάπας Ουρβανός Β' κηρύσσει την Πρώτη Σταυροφορία στη Σύνοδο του Κλερμόν.

1743: Ο Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ παρουσιάζει τη σύνθεση «Dettingen Te Deum» για να υμνήσει τον βασιλιά Γεώργιο Β', που νίκησε τους Γάλλους στη Μάχη του Ντέτινγκεν.

1821: Ο Σούμπερτ εκδίδει το τραγούδι «Ο θάνατος και η Παρθένα», που στη συνέχεια θα το μετεξελίξει σε έργο για κουαρτέτο εγχόρδων.

1826: Ο άγγλος φαρμακοποιός Τζον Γουόκερ ανακαλύπτει τα σπίρτα.

1842: Ο ρώσος συνθέτης Μιχαήλ Γκλίνκα ανεβάζει στην Αγία Πετρούπολη την όπερα «Ρουσλάνος και Λουντμίλα». Η εισαγωγή της είναι από τα πλέον δημοφιλή κομμάτια στο χώρο της κλασσικής μουσικής.

1859: Πρεμιέρα της σύνθεσης του Μίλι Μπαλακίρεφ «Εισαγωγή στο Βασιλιά Λιρ» στην Αγία Πετρούπολη.

Γεννήσεις

1942: Τζίμι Χέντριξ, αμερικανός ρόκερ. (Θαν. 18/9/1970)

1942: Μανόλο Μπλάχνικ, ισπανός σχεδιαστής υποδημάτων, γνωστός για τις γόβες - στιλέτο.

1945: Ράντι Μπρέκερ, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ.

Θάνατοι

1881: Τέομπανλντ Μπεμ, γερμανός οργανοποιός, κατασκευαστής του σύγχρονου κλαρινέτου. (Γεν. 9/4/1794)

1895: Αλέξανδρος Δουμάς ο υιός, γάλλος συγγραφέας. (Γεν. 27/7/1824)

1901: Κλίμεντ Στουντμπέικερ, αμερικανός αμαξοποιός και από τους πρωτοπόρους της αυτοκίνησης. (Γεν. 12/3/1831)

sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αθλητικό σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου στην Αργολίδα


Δείτε όλες τις αθλητικές συναντήσεις του Σαββατοκύριακου 26 & 27 Νοεμβρίου ....







ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δ' ΕΘΝΙΚΗ



ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ο. ΚΥΜΗΣ ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2011 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
Α.Ο. ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΘΗΒΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ ΘΗΒΩΝ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΠΟΡΟΣ - ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΡΜΗΣ Κ.Ε. ΠΟΡΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00



Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΑΡΙΣΤΕΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΔΑΚ ΑΡΓΟΥΣ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΔYΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΟΡΟΥ ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Σάββατο 26/11/11 15:00
Α.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Σάββατο 26/11/11 15:00
Α.Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ - ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ ΛΕΡΝΑΣ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΠΑΜΜΗΔΕΑΤΙΚΟΣ - ΜΕΘΑΝΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑΣ - Α.Ο. ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ - ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ Ν.ΚΙΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΣΥΜΝΗ ΔΡΕΠΑΝΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΛΕΡΝΑΣ Κυριακή 27/11/11 15:00


B' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΥΑΣ ΔΑΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ Σάββατο 26/11/11 15:00
ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΑΚ ΤΙΡΥΝΘΑΣ Σάββατο 26/11/11 15:00
Α.Γ.Ο.Ν. - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ Σάββατο 26/11/11 15:00
Α.Ο. Ν.ΚΙΟΥ - ΔΑΝΑΟΙ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ Κυριακή 27/11/11 10:30
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΥΓΚΕΥΣ ΛΕΡΝΑΣ Κυριακή 27/11/11 11:00
ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΕΡΑΣΙΝΟΣ - ΑΡΓΕΑΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΠΑΝΑΝΥΦΙΑΚΟΣ - ΟΡΝΕΑΤΗΣ ΓΥΜΝΟΥ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΘΥΕΛΛΑ ΛΙΜΝΩΝ - Ν. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. ΛΙΜΝΩΝ Κυριακή 27/11/11 15:00
Α.Ο. ΜΙΔΕΑΣ - ΔΟΞΑ Α.Α. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ Κυριακή 27/11/11 11:00
ΑΡΗΣ ΡΟΪΝΟΥ - ΠΛΑΤΑΝΙΤΙ ΔΑΚ ΤΙΡΥΝΘΑΣ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΔΟΞΑ ΠΟΥΛ. - Α.Ο. ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΔΟΞΑ ΑΔΑΜΙΟΥ - ΤΟΞΟΤΗΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΛΟΥ - ΔΗΜΑΙΝΑ ΤΟΛΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ - ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κυριακή 27/11/11 15:00
ΘΗΣΕΑΣ - ΥΔΡΑ ΓΑΛΑΤΑ Κυριακή 27/11/11 14:00

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ Δ.Α.Κ. ΚΛΑΔΙΣΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Σάββατο 17:00

ΜΠΑΣΚΕΤ Α2

ΑΕΚ Άργους - ΟΦ Ηρακλείου ΔΑΚ Άργους Σάββατο 17:00


Διαβάστε περισσότερα...

Νέο τσουνάμι για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς


Τις εκκρεμότητες που μένουν για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα προσαρμογής και οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, θα επιχειρήσει να «κλείσει» το υπουργείο Οικονομικών, με τη κατάθεση ενός νομοσχεδίου- σκούπα, που θα έχει ως αιχμή του δόρατος τα «κλειστά» επαγγέλματα, για τα οποία η Τρόικα επιμένει ότι είτε δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως οι διατάξεις που ψηφίστηκαν είτε αυτές κρίνονται ανεπαρκείς.

Τι σημαίνει αυτό

Πολύ απλά ότι οι διατάξεις που έγιναν αιτία για πολυήμερες κινητοποιήσεις θα επανεξεταστούν υπό το πρίσμα της λογικής των Βρυξελλών.

Οπως προκύπτει από τη νεότερη Εκθεση αξιολόγησης, η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι όποιες παρεκκλίσεις από την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας θα πρέπει να ισχύουν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σε συνάρτηση με τη προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Τι σημαίνει αυτό

Πολύ απλά ότι όλες οι μακροχρόνιες μεταβατικές περίοδοι που προβλέπουν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν π.χ. για τα φορτηγά, θα επαναξεταστούν και θα συντμηθούν. Συν τοις άλλοις, η Κομισιόν χαρακτηρίζει αναγκαία τη δημοσιοποίηση πλήρους καταλόγου των επαγγελμάτων που «άνοιξαν», όπως επίσης αναγκαία τη ταχεία επικαιροποίηση των κανονισμών και των υπουργικών εγκυκλίων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης, αφού όπως προέκυψε τους τελευταίους μήνες, μπορεί να ψηφίζονται διατάξεις αλλά έως ότου εφαρμοστούν με την έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων και αποφάσεων, περνάνε από... σαράντα κύματα, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα άσκησης πιέσεων για εξαιρέσεις, ανακυκλώνοντας έτσι το πρόβλημα.

Συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί

Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η Κομισιόν για τις παρεμβάσεις που αφορούν στο σκληρό πυρήνα των «κλειστών» επαγγελμάτων:

Για τους συμβολαιογράφους χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό το νέο πλαίσιο για τη μείωση των αμοιβών τους, για τους δικηγόρους σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο αποτυγχάνει στη κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, ενώ παραβιάζεται και η κοινοτική νομοθεσία για τη δυνατότητα ίδρυσης εταιριών, όσο, δε, για τους μηχανικούς σημειώνει ότι το ΤΕΕ μπορεί να« τιμωρεί» όσα μέλη του συμφωνούν με τους πελάτες τους κάτω από τις νέες ελάχιστες αμοιβές.

«Αγκάθι» χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση το νέο πλαίσιο για τα ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών ζητά μία με δύο εβδομάδες για να καταλήξει στις τελικές ρυθμίσεις που θα αφορούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφήνοντας, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν υπόψιν τελικά και πληθυσμιακά κριτήρια κατά τη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών.

Στο πολυνομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας, θα συμπεριληφθούν οι διατάξεις με βάση τις οποίες οι επικουρικές συντάξεις θα υποστούν μείωση έως 40% από 1/1/2012, ενώ είναι πιθανόν να συμπεριληφθούν και φορολογικές διατάξεις για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, μεταξύ των οποίων ο τρόπος επιβολής των προστίμων.
Διαβάστε περισσότερα...

Ε, όχι και λαϊκός ήρωας ο κ. Φωτόπουλος!!!


Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλος εκπροσωπεί τη χειρότερη μορφή του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, που φέρει βαριές ευθύνες για τη σημερινή κατάντια των κρατικών επιχειρήσεων. Σαρξ εκ τη σαρκός του ΠΑΣΟΚ.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση λειτουργούσε ...


ως «πολιορκητικός κριός» για να φθείρει τη Ν.Δ. , ενώ παράλληλα εξασφάλιζε προνόμια.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση, συγκυβερνούσε!

Την τελευταία διετία ο κ. Φωτόπουλος ουσιαστικά έμεινε …..«χωρίς δουλειά».

Ο κ. Παπανδρέου που εξελέγει αρχηγός με τη στήριξη του σκληρού συνδικαλιστικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ απεδείχθη άνθρωπος των …αγορών!

Έτσι, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, παρίστανε το τζάμπα μάγκα για μερικές μέρες, ίσα-ίσα για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα on των δελτίων. Για να δικαιολογεί την ύπαρξή του.

Αίφνης, νομίζει ότι χτύπησε φλέβα χρυσού, με το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Στην αρχή μας ….διαβεβαίωνε, ότι θα κάνει καταλήψεις για να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί.

Οι λογαριασμοί, εκδόθηκαν.

Ύστερα, αποφάσισε να κινηθεί πιο…δυναμικά, να κάνει καταλήψεις για να μην …κόβεται το ρεύμα.

Θέατρο παίζει.

Ένσημα μαζεύει για τις επόμενες εκλογές

Ασκήσεις ετοιμότητας κάνει για τον κομματικό του στρατό.

Τον άκουσα να τα «ρίχνει» στον «Παπαδήμο, τον Αηδόνι και τον Βορίδη»!

Το ΠΑΣΟΚ βγήκε από το κάδρο!

Λοιπόν, μπορεί να μας πεί ο κ. Φωτόπουλος αν επέστρεψε ακόμα εκείνα τα 30 εκατομμύρια, που κατά τον κ. Ρακιτζή παρανόμως εισέπραξε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ;

Μπορεί να μας πει τι κάνει με τις μεθοδεύσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για τον τεμαχισμό της ΔΕΗ και την πώληση των λιγνιτικών αποθεμάτων;

Μπορεί να μας πεί τι κάνει για τη φαεινή ιδέα του κ. Παπακωνσταντίνου να ηλεκτροδοτήσει τα νησιά σε …συνεργασία με την Τουρκία.

Δεν νομίζω να κάνει τίποτα!

Αυτά είναι σοβαρά πράγματα!

Ο κ. Φωτόπουλος είναι για άλλα.

Για να παίζει θέατρο με τον πόνο των απλών ανθρώπων…

Ε, όχι να μας το παίζει και λαϊκός ήρωας ο κ. Φωτόπουλος…

antinews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πετρέλαιο, υγραέριο ή βενζίνη;


Υγραέριο και ντίζελ, εάν δεν ανταγωνίζονται ευθέως τη συμβατική βενζίνη, φαίνεται να λειτουργούν ως όχι αμελητέας ποσότητας κίνητρα για τη μη κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στην Εφορία, λόγω των αυξημένων φέτος κατά 10% τελών, αλλά και της αύξησης του κόστους κατοχής και συντήρησης Ι.Χ. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τεχνολογίας παρουσιάζει το «Κ».


Πετρελαιοκίνηση

Κατ΄ αρχάς, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνητων αφορά οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, που κυκλοφορούν από τον Σεπτέμβριο του 2009 και θα βγουν στους δρόμους από το φθινόπωρο του 2014, αντίστοιχα. Πρόκειται, δηλαδή, για νέας γενιάς, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Ι.Χ. και αυτή είναι η βασική αιτία για την οποία τα ντι-ζελοκίνητα είναι, κατά μέσο όρο, από 2.500 έως 4.000 ευρώ ακριβότερα. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα μετατροπής βενζινοκίνητου οχήματος σε πετρελαιοκίνητο, ωστόσο η διαδικασία είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και, εν τέλει, κρίνεται ασύμφορη, σύμφωνα με μηχανικούς.

Σημαντικό πλεονέκτημα του πετρελαιοκινητήρα είναι η χαμηλότερη τιμή του ντίζελ κίνησης σε σχέση με τη βενζίνη, με τη διαφορά να ανέρχεται σήμερα στα 10 ευρωλεπτά. Ωστόσο, η τιμή του ντίζελ διαγράφει αυξητική πορεία και είναι αντίστοιχη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Από την άλλη, οι οδηγοί «αποζημιώνονται», λόγω της χαμηλότερης, από 20% έως 50%, κατανάλωσης καυσίμου, της υψηλότερης απόδοσης των πετρελαιοκινητήρων, των αραιότερων επισκέψεων στα συνεργεία και των φθηνότερων τελών κυκλοφορίας, μέχρι και 230 ευρώ, ανά έτος, σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα Ι.Χ.

Την ίδια στιγμή, με τη νοθεία πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης ή ναυτιλίας να παραμένει ανεξέλεγκτη και παρά το γεγονός ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες εγγυώνται την παραγωγή υψηλής ποιότητας καυσίμου, οι ειδικοί συστήνουν στους οδηγούς να προτιμούν «επιλεγμένα» πρατήρια καυσίμων. Και όχι άδικα, καθώς, σε περίπτωση βλάβης της αντλίας πετρελαίου, το κόστος επισκευής υπολογίζεται στα 1.500 ευρώ. Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι την απόσβεση; Κατά προσέγγιση, ένας χρόνος, ανάλογα του αριθμού των διανυομένων χιλιομέτρων και, άρα, της ποσότητας καυσίμου που εξοικονομήθηκε.

Υγραεριοκίνηση

Ολοένα και περισσότεροι οδηγοί καταφεύγουν στην εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης, που είναι μια σχετικά εύκολη και χαμηλού κόστους διαδικασία. Το κόστος τοποθέτησης συστήματος υγραερίου (LPG) κοστίζει από 800 έως 2.500 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του κινητήρα και την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Έχει υπολογιστεί ότι το όφελος λόγω υγραεριοκίνησης ανέρχεται περίπου στα 1.400 ευρώ τον χρόνο για έναν οδηγό που διανύει 15.000 χιλιόμετρα ετησίως, με το χρονικό διάστημα της απόσβεσης να μην ξεπερνά τους 10 μήνες. Παράλληλα, λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας, μέχρι το 2019 η τιμή του υγραερίου θα ανέρχεται στο ήμισυ αυτής της βενζίνης, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι η τιμή του υγραερίου δεν θα ενισχύεται όσο αυξάνεται η αξία της βενζίνης.




Η διαδικασία μετατροπής ολοκληρώνεται περίπου εντός δύο ημερών, σε εξειδικευμένα συνεργεία. Μετά την εγκατάσταση συστήματος υγραερίου, το όχημα περνά από ΚΤΕΟ και, ως υγραεριοκίνητο πλέον, δηλώνεται στην αρμόδια για τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων Νομαρχία. Η τοποθέτηση της κυλινδρικής φιάλης μπορεί να γίνει είτε στον χώρο των αποσκευών είτε στη ρεζέρβα, με τον σχετικό εξοπλισμό να διακρίνεται σε τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι ποιοτική και σχετίζεται με το είδος του συστήματος ψεκασμού υγραερίου.

Το ντεπόζιτο υγραερίου είναι απόλυτα ασφαλές, διαθέτει ισχυρότερα τοιχώματα ακόμα και από αυτά των δεξαμενών βενζίνης και γι΄ αυτό δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος, ακόμα και σε περίπτωση σφοδρού τροχαίου ατυχήματος. Το κύκλωμα τροφοδοσίας στο όχημα είναι κλειστού τύπου και δεν περνά από τον χώρο των επιβατών. Είναι κατάλληλα εφοδιασμένο με ειδικές βαλβίδες ασφαλείας, που διακόπτουν την παροχή υγραερίου σε ενδεχόμενη διαρροή.

Βενζίνη

Σε αντιπαράθεση με το πετρέλαιο και το υγραέριο, η βενζινοκίνηση συναντά πλέον μικρό αριθμό υποστηρικτών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση του «παραδοσιακού» καυσίμου προκρίνεται για μετακινήσεις εντός των αστικών κέντρων, καθώς, σε περίπτωση που τα διανυόμενα χιλιόμετρα είναι λίγα, η απόσβεση είτε του ντίζελ είτε του υγραερίου είναι πιο αργή. Βέβαια, μεγάλο «ατού» της βενζινοκίνησης αποτελεί η «ελευθερία επιλογής» σημείων ανεφοδιασμού, δεδομένου ότι ο αριθμός των πρατηρίων υγραερίου παραμένει ακόμη περιορισμένος, ενώ το ρίσκο σοβαρής βλάβης του κινητήρα λόγω νοθείας είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με αυτό των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. Οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν, επίσης, απεριόριστη ποικιλία μοντέλων, όσο και μεγάλο εύρος τιμών.



Διαβάστε περισσότερα...