Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σεξ στη φύση (και παρά... φύση)

του Άρη Μαλανδράκη


Στην κομητεία Βεντούρα της Καλιφόρνιας, απαγορεύεται στους σκύλους και τις γάτες να κάνουν σεξ χωρίς έγκριση. Ο νομοθέτης που το εμπνεύστηκε δεν διευκρινίζει από ποιόν πρέπει να πάρουν έγκριση τα...

ξαναμμένα ζώα -μάλλον εννοεί τους ιδιοκτήτες τους. Αντίθετα, στη φύση τα ελεύθερα ζώα τέτοιους νόμους τους έχουν «γραμμένους» κανονικά. Κάνουν... ανεξέλεγκτο σεξ, σημειώνοντας -επιπροσθέτως-εντυπωσιακά ερωτικά ρεκόρ!
•Οι χιμπατζήδες είναι πιθανότατα το πιο σεξουαλικό ζώο ανάμεσα στα πρωτεύοντα θηλαστικά. Επιδίδονται διαρκώς σε ερωτικά παιχνίδια με το στόμα και τα γεννητικά τους όργανα, και εξίσου συχνά απολαμβάνουν τον αμοιβαίο αυνανισμό. Τα θηλυκά, μάλιστα, φαίνεται να έχουν ακόρεστη δίψα για σεξ. Στη διάρκεια της ωορρηξίας έχει παρατηρηθεί ότι κάποιες κάνουν έρωτα περισσότερο από 20 φορές την ημέρα.
•Ο οργασμός του γουρουνιού διαρκεί μισή ώρα.
•Οι αρσενικοί αγριόγαλοι έχουν γυναικομαστία. Υπερήφανοι για αυτό, προσελκύουν τα θηλυκά χτυπώντας μεταξύ τους τα στήθη και προξενώντας ένα θόρυβο που το υποψήφιο ταίρι βρίσκει ακαταμάχητο.
•Τα καλαμάρια αρχίζουν το ζευγάρωμα με ένα κυκλικό χορό, στριφογυρίζοντας κατά μήκος της «γαμήλιας κλίνης» (διαμέτρου 200 μέτρων). Το ξημέρωμα ξεκινούν το σεξ και συνεχίζουν -ακάματα!- όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ένα μικρό διάλειμμα για να αποθέσει το θηλυκό τα αυγά του. Οταν επιστρέφει, ξαναρχίζουν τα ίδια. Το δειλινό, το ζευγάρι αποσύρεται (επιτέλους) για να φάει και να αναπαυθεί. Με το πρώτο φως της μέρας επιστρέφουν και συνεχίζουν το ίδιο βιολί για μια ακόμα ημέρα.
•Οι αρσενικές νυχτερίδες παρουσιάζουν το υψηλότερο ποσοστό ομοφυλοφιλίας από οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό.
•Παρά τα 900 -και βάλε- κιλά τους, οι ρινόκεροι τα καταφέρουν μια χαρά στον έρωτα. Ο αρσενικός καβαλάει τη θηλυκιά από πίσω και κάνει δείσδυση με το μεγάλο πέος του. Συνεχίζουν να κάνουν έρωτα για περίπου μιάμιση ώρα, με το αρσενικό να εκσπερματώνει σχεδόν κάθε 10 λεπτά.
•Οι αρσενικοί και θηλυκοί αρουραίοι κάνουν σεξ μέχρι 20 φορές την ημέρα. Με τέτοιους ρυθμούς το ζευγάρι μπορεί, δυνητικά, να αποκτήσει 15.000 απογόνους τον χρόνο.
•Οι «μαύρες χήρες» είναι οι πιο αυθεντικές femmes fatales ανάμεσα στις αράχνες. Οχι μόνο τρώνε το αρσενικό στη διάρκεια του σεξ, ή αμέσως μετά, αλλά καταβροχθίζουν επιπλέον γύρω στους 20 άτυχους εραστές στη διάρκεια μια μόνο ημέρας.
•Οι ιπποπόταμοι έχουν τα δικά τους μεθυστικά ερωτικά αρώματα. Οι αρσενικοί προσελκύουν τις θηλυκές στην περιοχή τους, ουρώντας και αφοδεύοντας ταυτοχρόνως. Μετά, στριφογυρίζουν την ουρά τους σαν προπέλα για να σκορπίσουν αυτές τις... εκ βαθέων εκφράσεις του έρωτά τους προς κάθε κατεύθυνση. Οταν υπάρξει ανταπόκριση το ζευγάρι αρχίζει τα προκαταρτικά παιχνίδια τσαλαβουτώντας στα νερά, πριν στρωθούν στη δουλειά.
•Το πιο γρήγορο «πήδημα» στη φύση γίνεται από τα κουνούπια: ο έρωτάς τους διαρκεί μόνο 2 δευτερόλεπτα.
•Παρά τον όγκο τους, οι ελεφάντες συγκαταλέγονται στους πιο ευγενικούς εραστές του ζωικού βασιλείου. Το φλερτ αρχίζει με το αρσενικό να προσφέρει στην εκλεκτή του φαΐ, ή να ραντίζει με την προβοσκίδα του την πλάτη της, ενώ εκείνη έχει νωχελικό ύφος. Υστερα από άοκνες προσπάθειες, που μπορεί να διαρκέσουν ένα ολόκληρο μήνα, η ελεφαντίνα ενδίδει. Τότε εκείνος την καβαλάει από πίσω και ορθώνει σιγά-σιγά τον πελώριο όγκο του, φθάνοντας σχεδόν σε κάθετη θέση την στιγμή της διείσδυσης.
•Παρόμοια με τον ελέφαντα θέση παίρνει η αρσενική καμηλοπάρδαλη στο σεξ. Πολύ πιο εύκολα, μεν, λόγω του λυγερόκορμου σώματος. Αλλά και πολύ πιο ριψοκίνδυνα, καθώς η θηλυκιά συνηθίζει να αποσπάται για να κάνει μια βολτίτσα την κρίσιμη ώρα, με αποτέλεσμα το αρσενικό να σωριάζεται άδοξα στο έδαφος.
•Οι αρσενικές φάλαινες είναι διάσημες για το πέος που διαθέτουν -το μεγαλύτερο στον κόσμο! Η μπλε φάλαινα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή, χάρη στις απίστευτες διαστάσεις του «εργαλείου»: 3 μέτρα μήκος και 30 εκατοστά διάμετρο.
•Τα δελφίνια είναι τα μόνα θηλαστικά (εκτός από τον άνθρωπο) που κάνουν έρωτα για ευχαρίστηση και όχι, αναγκαστικά, για αναπαραγωγή.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου