Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αθήνα: Ένα απέραντο μπουρδέλο


Περισσότερες από 21.000 γυναίκες αλλά και άνδρες, κυρίως ξένης προέλευσης, συνωστίζονται σε εκατοντάδες δηλωμένους και μη οίκους ανοχής, στο κέντρο και τις παρυφές της πρωτεύουσας, απλώνονται σε κεντρικούς δρόμους, από την Αιόλου και την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων και την Αχαρνών, «προσφέροντας» σεξ αλλά και ...


μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), είναι δηλωμένες ως εκδιδόμενες μόνον 1.000 γυναίκες. Περί τις 20.000 αλλοδαπές επιδίδονται παρανόμως στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ουδέποτε έχουν ελεγχθεί ιατρικά για λοιμώδη νοσήματα -ο νόμος επιβάλει σε όσες γυναίκες εργάζονται νόμιμα σε οίκο ανοχής να εξετάζονται κάθε 15 ημέρες στο δημόσιο αντί-αφροδισιακό ιατρείο.


Οι «πιάτσες» της πορνείας

Νιγηρία, Ουκρανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Αλβανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Λευκορωσία: αυτές οι χώρες «εκπροσωπούνται» στον αθηναϊκό καμβά της πορνείας με τη σειρά αναγραφής τους να αντιστοιχεί στο ποσοστό των εκδιδόμενων γυναικών που τους αναλογεί αριθμητικά.

Οι πιάτσες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το Αθηναϊκό κέντρο. «Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου Αθηνών, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου – Κολωνού – Πειραιώς – Αγίων Ασωμάτων – Ερμού – Αιόλου έως και την πλατεία Ομονοίας, πλατεία Βάθη, πλατεία Καραϊσκάκη, πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, πλατεία Βικτωρίας, πλατεία Αμερικής καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση γυναικών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων που εμπλέκονται στην πορνεία» αναφέρει η έκθεση.

*Στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές, ενώ από την άλλη, γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται νεαρές τοξικομανείς, οι οποίες ζητούν τόσα όσα χρειάζονται για τη δόση τους.
*Στη Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων Ελληνίδες.
*Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη μια ζώνη με οίκους ανοχής.
*Στην Ευριπίδου καθώς και σε όλο το μήκος της οδού Πατησίων (μέχρι και τα άνω Πατήσια) εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.


«Οργασμός» λοιμώξεων και νοσημάτων

Επιδημιολογικός «οργασμός» συντελείται στον πληθυσμό με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως AIDS, κονδυλώματα, σύφιλη, γονόρροια, ηπατίτιδες, ψώρα και φυματίωση, να βρίσκονται σε έξαρση. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων συσχετίζεται σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ αφενός μεν «με την αύξηση της ανδρικής και της γυναικείας πορνείας», αφετέρου «με την τεράστια εισροή αλλοδαπών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα μας και στην πλειοψηφία τους έχουν χαμηλή έως ανύπαρκτη εμβολιαστική κάλυψη».

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σε ό,τι αφορά τη λοίμωξη HIV, χαρακτηρίζοντας «δραματικές τις αυξήσεις στον επιπολασμό της νόσου». Μόνο τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται αύξηση των νέων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό HIV κατά 580%! Σημειωτέον ότι το 12,9% των μολυσμένων ατόμων αφορά μετανάστες, ενώ οι εκτιμήσεις για τα επόμενα έτη είναι δυσοίωνες: το ποσοστό θα αυξηθεί διότι η εισροή μεταναστών στην Ελλάδα είναι συνεχώς αυξανόμενη, αναφέρεται στην έκθεση.

Επιπλέον, οι νέες μολύνσεις αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ καταρρίπτεται ο μύθος ότι η νόσος του AIDS ενδημεί μόνο στους ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για το τρέχον έτος μέχρι και την 31/10, «τα νέα κρούσματα της μόλυνσης από τον ιό HIV αφορούν άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες σε ποσοστό 55,5%, αλλά και με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%)».

Μεγάλη έξαρση διαπιστώνεται και σε ξεχασμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η σύφιλη. Μάλιστα, ο μέσος όρος εκείνων που παρουσιάζουν αφροδίσιο νόσημα αυξάνει ηλικιακά «χτυπώντας» άτομα άνω των 55 ετών, με κάποια από αυτά να παρουσιάζουν για πρώτη φορά τέτοιο νόσημα!

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου