Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Με σχέδιο Βενιζέλου οριστικό τέλος στα «ευγενή ταμεία»!


Η κατάσταση με τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πασίδηλο ότι χειροτερεύει για όλους αλλά τα δύσκολα θα έλθουν αμέσως μετά το διαφαινόμενο κούρεμα. Ο κ. Κουτρουμάνης ενώ αρχικά είχε πείσει τους «σκληρούς» της τρόικας ότι κάποιοι θα πρέπει να κρατήσουν κάποιοι πρέπει να κρατήσουν σήμερα είναι και ο ίδιος σε πλήρες αδιέξοδο. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ...

ωστόσο φαίνεται να επιμένει ότι «η λύση είναι έτοιμη και βρίσκεται στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου».




Έτσι, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, και για το τελικό σχέδιο νόμου τα Ταμεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και οι επιστήμονες, ασφαλισμένοι στους φορείς που συναποτελούν το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (πρώην ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ) δεν θα τη «γλιτώσουν» και πάλι και με βάσει το «σχέδιο Βενιζέλου» θα ενταχθούν στο ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, όπως συνέβη με τα πάλαι ποτέ ευγενή Ταμεία του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΤΕ.


Την ώρα που αναμένονται οι εξελίξεις για το περιβόητο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, τις οποίες ετοιμάζουν Ε.Ε. και τράπεζες για τη χώρα μας, η κυβέρνηση δημιουργεί επικοινωνιακά τρικ για το ποσοστό του με κέρδος τις εντυπώσεις, ενώ το μέγαρο Μαξίμου έχει έτοιμη λύση για το κενό που θα υπάρξει στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της εκμετάλλευσης των «ευγενών» εξ αυτών.


Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει μέσω των ΜΜΕ και κυρίως μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ -το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης της διοίκησης του οποίου αποτελείται από κυβερνητικά στελέχη- ότι το ποσοστό της απομείωσης του χρέους θα φτάσει 50-60%, ενώ την ίδια ώρα η Ευρώπη φαίνεται να καταλήγει σε ποσοστό «κουρέματος» σε ποσοστό 40%. Το «φούσκωμα» του ποσοστού αποσκοπεί στο να φανεί, η «μείωση» του ποσοστού ως διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης.


Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, μία από τις σημαντικότερες πλευρές της επόμενης μέρας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει να κάνει, εκτός από τον τραπεζικό τομέα, με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ως γνωστόν κατέχουν 23-28 δισ. ευρώ ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Για να γεφυρώσει το χάσμα που θα προκύψει και για να λύσει αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που έχουν επισημάνει πολλάκις οι οικονομολόγοι, η κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Newpost.gr, προτίθεται να βάλει χέρι στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία», δηλαδή των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, μεταξύ άλλων.


Σημειώνεται ότι αυτά τα ταμεία, θεωρούνται από τα περισσότερο υγιή, με τα μέλη τους να είναι έτοιμα για σκληρές αντιδράσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση τα χρησιμοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου