Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Κωτσοβού στον Καμπόσο: Απαράδεκτη η επιστολή σας κ. Δήμαρχε

κ. Δήμαρχε ,

σε απάντηση επιστολής / ερωτήματός μου για την ιδιότητα συγκεκριμένου ατόμου (κ. Φώτη) που εσχάτως κυκλοφορεί με αρμοδιότητες στον Δήμο, μου ...


απαντήσατε –δημοσιοποιώντας μάλιστα στον τύπο- σχετική σας απαράδεκτη επιστολή, για την οποία οφείλω να σας γνωρίσω τα εξής:

1) Οι επιστολές που στέλνονται με e-mail θα πρέπει να γνωρίζετε (ακόμη και αυτοί που σας υπαγορεύουν ή σας συντάσσουν τα κείμενα) ότι ημεροχρονολογούνται αυτόματα και ο τίτλος τους χαρακτηρίζεται ως ΘΕΜΑ στην ιστοσελίδα του ηλεκτρ. ταχυδρομείου.
2) Ενώ η επιστολή μου αφορούσε το παραπάνω απόλυτα εύλογο ερώτημα, εσείς μου απαντήσατε ειρωνικά, επιβεβαιώνοντας την ανυπαρξία όμως οποιασδήποτε τυπικής σχέσης του εν λόγω κυρίου καθ’ όλο αυτό το διάστημα με τον Δήμο. Θεωρήσατε δηλ. πολύ λίγο το θέμα να αντικαθίσταται εν κρυπτώ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ένας υπάλληλος των 3.500-4.000€ το μήνα και να μην το ξέρει επίσημα κανείς!! Ο Δήμος σε ένα τόσο σοβαρό θέμα υποχρεούται να λειτουργεί με δεδομένες αποφάσεις και όχι με εκ προοιμίου συμφωνίες, προφορικά μοιράσματα και αναθέσεις. Αντίθετα με αυτά, στην επιστολή σας αναλωθήκατε στο να αναφέρετε τα προσόντα ενός ανθρώπου (ξένου και άγνωστου στην περιοχή), τα οποία ίσως δεν αμφισβητούνται αλλά και δεν αποτελούν μνημείο αναφοράς επιστημοσύνης.
3) Αναφορικά με την δική μου παρουσία στα κοινά (όπου και όποτε συμμετείχα) θα μπορείτε εύκολα να ενημερωθείτε από πολλούς εκ των αμέσων συνεργατών σας, αφού εσείς βέβαια δεν μπορείτε να γνωρίζετε ως, εκ των επαγγελματικών δραστηριοτήτων σας, απών από την πόλη μέχρι προ ολίγων ετών και της ελάχιστης συμμετοχής σας στα κοινά.
4) Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε την επικαλούμενη «καταστροφή που επήλθε στην πόλη την τελευταία τριακονταετία» με τη συμμετοχή μου, στην ιδιαίτερα ενεργό παρουσία πολλών από τους πιο στενούς σας συνεργάτες και υποστηρικτές, κάποιους από τους οποίους και επιβραβεύσατε με υψηλόμισθες θέσεις (εκτός αν θεωρείτε πως η προσκόλληση του οποιουδήποτε σε σας, αποτελεί και «πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το παρελθόν του). Επομένως, τις καταγγελίες σας αυτές, σας τις επιστρέφω, καθώς στους υποστηρικτές αυτού του παρελθόντος οφείλετε την εκλογή σας και το ξέρετε.
5) Τώρα τα περί «επιτυχίας» σας για το Νοσοκομείο και τις δήθεν αδικαιολόγητες ανησυχίες μου, δεν είναι άξια σχολιασμού αφού αποτελούν πια κουραστικές επαναλήψεις ακόμη και των τηλεοπτικών σας μονολόγων επί παντός επιστητού για όλα τα δεινά που σας έφερε το κακό παρελθόν και «με δικές σας ενέργειες» επουλώσατε (κατάργηση σχολείων, άδειες ταξί, συμβασιούχους, αστυνομία, τσιγγάνους κλπ), άσχετα αν όλα αυτά είναι ακόμα σε εκκρεμότητα!!

Επιτυχία, κύριε Δήμαρχε, αποτελεί η μελέτη, ο προγραμματισμός και η ολοκλήρωση κάποιου στόχου και όχι η επαναλαμβανόμενη αυτοαποθέωση, ο λαϊκισμός προς τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και το κυνήγι ανύπαρκτων εχθρών της πόλης, την οποία υπερασπίζεστε τάχα μόνος σας. Τέτοια επιτυχία δεν έχουμε δει ακόμα και περιμένουμε.
Ειλικρινά, θα περιμένω αλλαγή συμπεριφορών, επίδειξη σεβασμού και ουσιαστικής δημοκρατικής ευαισθησίας εκ μέρους σας προς οποιονδήποτε έχει άλλη άποψη και αρχές από εσάς, τουλάχιστον σεβόμενος και συναισθανόμενος το θεσμό που υπηρετείτε.


Με εκτίμηση,

Σωτήρης Κωτσοβός
Δικηγόρος
Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Άργους –Μυκηνών

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση Κωτσοβού

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση Καμπόσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου